Hlavní obsah

Pardubice - Hradec Králové 1:4Hradec vyhrál nad Pardubicemi i počtvrté v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. P. Sýkora (trestné střílení) 1 : 0
12. Picard 1 : 1
19. Vydarený 1 : 2
56. Dej 1 : 3
60. Červený 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v utkání 44. kola na ledě Pardubic 4:1 a slaví tak vítězství i ve čtvrtém východočeském derby této sezony. Vedení se sice ujalo na začátku Dynamo, ale pak už dával góly jen Mountfield. Domácí bojovali o bodový zisk až do konce, ještě v 55. minutě to bylo jen o gól, ale domácí své šance nevyužili a Rastislav Dej definitivně rozhodl. Hosté tak ukončili třízápasové čekání na bodový zisk. I čtvrté derby mezi Pardubicemi a Hradcem bylo vyprodané.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Alexandre Picard z Hradce Králové. Ilustrační snímek.

Článek

Pardubice měly před sebou pravděpodobně poslední možnost v ročníku, kdy mohly porazit svého rivala z Hradce, který zvítězil dokonce ve čtyřech předchozích vzájemných zápasech. Dynamo už do utkání nasadilo staronové posily Špirka a Chaloupku a v úvodu střetnutí bylo lepší. Dobrý nástup navíc stvrdil vedoucím gólem Petr Sýkora, který proměnil trestné střílení.

Královéhradečtí se rozjížděli pomaleji, ale do konce první třetiny získali vedení na svou stranu. První vážnější hrozbu vyslal Dej, který při přečíslení dvou proti jednomu v kritické chvíli zlomil hokejku. Ve 12. minutě se před gólmana Růžičku natlačil Picard a střelou mezi betony už vyrovnání zařídil. Oba týmy si pak připravily několik slušných možností, ale gólem skončila až výstavní rána Vydareného od modré čáry.

Hosté si přenesli euforii i do druhé části a po dlouhou dobu byli lepší. Převahu však nedokázali vyjádřit gólem ani při dvou přesilovkách za sebou. Jedinou větší možnost Štajnocha zneškodnil Růžička. Osladit si návrat do pardubického dresu mohl Špirko, jenže z hranice brankoviště o kousek minul Rybárovu branku. Gólem neskončila na opačné straně ani pohotová rána Kukumberga.

Dynamo se postupně stále odvážněji vrhalo do útoku a v defenzívě nechávalo velká okna. Růžička během první desetiminutovky ve třetí třetině chytil minimálně tři vyložené šance. I Rybár se musel činit a těsný náskok zachránil při dvou možnostech Hubáčka. Pardubice pak nezužitkovaly ani přesilovou hru a Dej po rychlém brejku přesnou střelou pod Růžičkovu ruku zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Poslední naděje Dynama padla s vyloučením Jána Sýkory. Konečné skóre stanovil střelou do opuštěné branky Červený.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Mountfield Hradec Králové 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. P. Sýkora z trest. střílení - 12. Picard (T. Knotek, Vydarený), 19. Vydarený (Pláněk, Kukumberg), 56. Dej (Kukumberg), 60. Červený (Dragoun, Šimánek). Rozhodčí: Šír, Horák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 10 194 (vyprodáno).
Pardubice: Martin Růžička - Trončinský, Schaus, Čáslava, Nedbal, L. Havlík, Chaloupka, Zajíc, Ščotka - P. Sýkora, Špirko, Rolinek - J. Sýkora, Nahodil, P. Hubáček - M. Beran, D. Tomášek, F. Zadina - Starý, T. Kaut, Bárta. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Dietz, Gregorc, Štajnoch, Newton, Čáp - Červený, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - R. Pavlík, Nedvídek, Köhler. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: