Hlavní obsah

Byli jsme až moc v klidu, vysvětluje výkonnostní propad Třince trenér Kýhos

Třinec

Čtyři měsíce všechno fungovalo. Hokejový Třinec se radoval z nejpovedenějšího vstupu do extraligy a vyhříval se na čele tabulky. Kolem Vánoc se ale mašina zadrhla. Jakoby někdo dobře fungující stroj přestal mazat. Vrcholem byl debakl na Spartě 3:12. „Větší ostudu jsem na střídačce nezažil," přiznal kouč Vladimír Kýhos.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté HC Oceláři Třinec se radují z gólu na ledě HC Verva Litvínov.

Článek

První náznak problémů přišel z kraje prosince, kdy si Jiří Polanský veřejně si postěžoval na osobní spory s trenérem a musel z klubu odejít. Nepovedl se ani vstup do nového roku. Třinec vyhrál v lednu čtyři z jedenácti utkání a nejlepší základní část v historii se záhy proměnila v nejhorší leden klubu. Herní i výsledková mizérie vyvrcholila výpraskem na Spartě 3:12. „Větší ostudu jsem nezažil," vrátil se k utkání 43. kola kouč.

Příčiny herního úpadku našel záhy. Do fungujícího týmu nechtěl zasahovat, hráči nebyli pod tlakem a zpohodlněli. „Všechno souvisí se vším. Když hrajete dobře a všechno klape, tak se ostražitost otupí. Najednou chybí nasazení, hráči tomu přestanou dávat to, co tomu dávali na začátku sezóny. Byli jsme až moc v klidu. Mě nevyjímaje. Ale nejsme jediní. I ostatní týmy na tom byly podobně. I proto jsme stále druzí," popsal Kýhos.

Někteří fanoušci si myslí, že to do začátku stojí za prd, diví se kouč

Fanoušci zvyklí na vítězství podrobili trenéra kritice. Volali po jeho odvolání, které klub nevyslyšel. Nový manažer Jan Peterek naopak dohodl setkání za zavřenými dveřmi. „Fanoušci chtějí vyhrávat všude na světě. Do play off scházejí dva týdny a musíme se pořádně připravit. Začali jsme v tréninku opět klást důraz na to, co fungovalo a co nám přinášelo úspěch," nastínil kouč a dodal, že má ze setkání s příznivci dobrý pocit. „Byly tam i názory, které mě překvapily, například, že to od začátku stojí za prd. Ale většina jich byla pozitivních," řekl Kýhos.

Třinečtí ztrácejí sedm utkání před koncem základní části na první Liberec devět bodů. Na třetí Spartu mají naopak šestibodový náskok. „Pokusíme se ještě zabojovat o první místo. Určitě jsme to nevzdali, i když porážka s Libercem (3:4) naše šance zmenšila. Přinejmenším to druhé místo chceme udržet, abychom mohli příští rok hrát Ligu mistrů," řekl třinecký trenér.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec