Hlavní obsah

Bod z Chomutova je málo, netajil třinecký útočník Kamil Kreps po prohře v nájezdech

Chomutov

Až do nájezdů dospěl extraligový souboj mezi hokejisty Chomutova a Třince. Oceláři si nakonec odvezli ze severu Čech jen bod za prohru 1:2. „Je to málo,“ zhodnotil útočník Kamil Kreps v rozhovoru pro Sport.cz výsledné snažení třineckých hokejistů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Kamil Kreps z Třince, Roman Vlach z Olomouce.

Článek

Nájezdy byly přehlídkou střeleckých pokusů špičkových hokejistů, divákům se předvedli mj. Zbyněk Irgl, Michal Vondrka, Vladimír Růžička ml. a další útočníci včetně vás.

Muselo to být celkově hodně atraktivní a zajímavé pro diváky. Jeli vesměs šikovní hráči, bohužel to pro nás nedopadlo dobře. Nájezdy jsou loterií a těžko se dá neproměněná penalta na něco svádět.

Odnesli jste si z prohry nějaké ponaučení?

Příště se musíme snažit, aby k nájezdům nedošlo a vyhráli jsme v základní hrací době nebo aspoň v prodloužení.

Cítíte tedy po zápase v Chomutově zklamání?

V globálu je jeden bod málo. Podali jsme dobrý týmový výkon, bylo to takticky oboustranně vedené utkání. Bojovali jsme po celých pětašedesát minut, což se nám poslední dobou nedařilo. V některých zápasech nám utekla třeba půlka třetiny, tentokrát jsme neměli výpadek. O to víc mrzí, že jsme nevyhráli.

Náskok druhého Třince před třetím Hradcem Králové se snížil na čtyři body.

Tabulka je v této části mezi druhým a šestým místem vyrovnaná. Naším cílem bylo zaútočit na prvenství po základní části. Jinak by nemělo smysl hrát. Ale ještě přijde play off.

O vás je známo, že pocházíte z Litoměřic. Udržujete vazby s tamním hokejovým klubem?

Začínal jsem tam s hokejem a v sedmé třídě jsem přestupoval do Litvínova. V Litoměřicích ale pořád trávím léto a hrozně rád se domů vracím. Vím, že místní tým se nedostal do play-off v první lize. Je to škoda hlavně pro lidi, kteří mají v Litoměřicích hokej rádi a doslova jím žijí. Bylo by hezké, kdyby si zahráli předkolo, ale těsně jim to uteklo. I to je hokej (trpký úsměv).

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice