Hlavní obsah

Liberec potvrdil kralování, Sparta zvládla Brno. Dva týmy dostaly šestku

Aktualizováno

V neděli bylo na programu 48. kolo hokejové Tipsport extraligy. První zápasy začaly v 15 hodin. Pardubice prohrály 3:6 s Mladou Boleslaví, Třinec porazil Zlín 2:1 v prodloužení. V nastaveném čase padly Karlovy Vary v Litvínově (2:3). Ve čtyři hodiny vypukl nejočekávanější duel dne mezi Libercem a Hradcem Králové, lídr tabulky vyhrál těsně 2:1. Dále Plzeň porazila Vítkovice 6:2 a Sparta Brno 4:0. Olomouc - Chomutov 1:0.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle (uprostřed) fauluje Leoše Čermáka (vlevo) z Komety. Píchl ho holí a šel předčasně do sprchy.

Článek
Fotogalerie

Třinec přivítal Zlín. První třetina patřila domácím, v polovině utkání byl nerozhodný stav. Za skóre 1:1 mohli Marosz a Ostřížek. S produktivitou hráči šetřili, a to tak, že zápas šel až do prodloužení. Třetí gól souboje si připsal až v nastaveném čase domácí Kane.

Ve 3. minutě otevřel skóre Rolinek a Pardubice vedly nad Mladou Boleslaví. Jenže v úvodní dvacetiminutovce promluvil do gólových statistik další zkušený útočník, Klepiš srovnal. Hosté na začátku druhé třetiny dvakrát udeřili a odskočili o dva góly mezi 25. a 26. minutou. Za pět minut další gól a hosté byli při chuti. Do konce třetiny ještě jeden přesný zásah přidali. Na konci zápasu se domácí vzchopili, ale porážce 3:6 nezabránili.

Litvínov bojuje o první šestku, Karlovy Vary byly před zápasem poslední, přesto šly do vedení. V polovině zápasu udeřil i tým ze severu Čech. Dva rychlé góly otočily skóre. Do statistik si připsali branky Černý a Viktor Hübl. Deset minut před šedesátou minutou srovnal Mikulík. Stav, který nabídl fanouškům až prodloužení. V něm rozhodl v 61. F. Pavlík a domácí vyhráli 3:2.

Lídr z Liberce nezaváhal

První Liberec a třetí Hradec Králové. Šlágr kola začal lépe pro úřadujícího mistra. V 8. minutě rozjásal domácí fanoušky Vantuch, před koncem zahajovací části přidal druhý gól do šatny Mojžíš. V polovině utkání snížil Jarůšek, ale to bylo tento večer z gólové produkce vedoucích týmů soutěže vše. Tygři vyhráli 2:1, získali tři body a přiblížili se o kus blíže k prvnímu místu po základní části.

Plzeňský obránce Petr Kadlec nastoupil v extralize k zápasu číslo 1200 a mohl být spokojený. Po čtyřiceti minutách Indiáni vedli nad Vítkovicemi 3:1. A s přibývajícím časem stále rostla gólová chuť hráčů - 135 sekund a 4 trefy. Hlavně se předvedl Indrák, který si připsal v utkání hattrick a přihrávku. Plzeň nakonec vyhrála 6:2 a získala důležité body pro postup do předkola play-off.

Sparta doma ukázala sílu proti Brnu hned v úvodu. Pech ve 4. a 13. minutě zmrazil kotel hostujících příznivců. Sparťané nakonec vyhráli 4:0, utkání ale nedochytal brankář Tomáš Pöpperle, který holí píchl Leoše Čermáka a šel ve 37. minutě předčasně do sprchy.

Minutou ticha uctili fanoušci a hráči Olomouce a Chomutova čtvrteční úmrtí trenéra Josefa Augusty, poté se už pustili do bojů o body, které oba týmy potřebují. Body ano, góly ne. Po 40 minutách vedli domácí 1:0, když se v 11. minutě trefil Vlach. Ve třetí třetině se produktivita nesla v podobném duchu a hosté odjeli s porážkou 0:1.

Hokejová Tipsport extraliga, 48. kolo:
Pardubice – Mladá Boleslav 3:6
Branky: 3., 57. Rolinek, 56. Bárta  - 10. Klepiš, 25. Kučný, 26., 31. Pabiška, 35. Pacovský, 60. Urban
Třinec – Zlín 2:1 po prodloužení
Branky: 6. Marosz, 62. Kane - 25. Ostřížek
Litvínov – Karlovy Vary 3:2 po prodloužení
Branky: 33. Černý, 36. Hübl, 61. F. Pavlík - 12. Flek, 50. Mikulík
Liberec – Mountfield HK 2:1
Branky: 8. Vantuch, 18. Mojžíš - 28. Jarůšek
Plzeň – Vítkovice 6:2
Branky: 11. Stach, 31. Sklenička, 36., 44., 47. Indrák, 45. M. Procházka - 15. P. Zdráhal, 46. O. Roman
Sparta – Kometa 4:0
Branky: 4., 13. Pech, 46. Forman, 51. Klimek
Olomouc – Chomutov 1:0
Branka: 11. R. Vlach

Reklama

Související témata: