Hlavní obsah

Tygři sahají po obhajobě Prezidentského poháru. Ale už myslíme na play off, tvrdí

V hokejové extralize se vyjasňuje, pokud jde o umístění na špici tabulky po základní části. Malinký krůček dělí Bílé Tygry z Liberce od obhajoby Prezidentského poháru, když čtyři kola před koncem mají devítibodový náskok před druhým Třincem. Primát si tak mohou zajistit už v pátek na ledě Vítkovic, pokud ve 49. kole získají více nebo i stejný počet bodů, jako třinečtí Oceláři.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Liberce se radují z gólu.

Článek

Pokud by týmy Liberce i Třince současně prohrály v řádné hrací době, i to by pak Severočechům stačilo k uhájení prvního místa, jelikož by rozdíl mezi nimi zůstal stále na devíti bodech.

Liberečtí hráči takhle neuvažují a chtějí dohrát základní část co nejlépe. „Chceme uspět v každém zápase. Od začátku sezóny se nám povedlo držet určitý herní styl. Je to výsledek každodenní práce, kterou se snažíme odvádět na ledě pod vedením trenérského a realizačního týmu," má jasno útočník Lukáš Vantuch, který loni nezažil báječnou jízdu Bílých Tygrů na cestě k titulu. „Vážím si toho, že jsem právě v této sezóně součástí libereckého mužstva," tvrdí bývalý hráč Hradce Králové.

Liga mistrů bude atraktivnější, těší se Tygři

V Liberci už mohou také pomalu spřádat plány i na Ligu mistrů. „Vím, že naprostou jistotu účasti má už vítěz základní části extraligy. Příště bude v Lize mistrů méně týmů, tím se soutěž stane ještě zajímavější. Už se na ni těšíme, i když prvořadé je teď nadcházející extraligové play off. Výhoda domácího prostředí od začátku vyřazovacích bojů by nás měla ještě více motivovat," podotkl Vantuch.

Obránce Lukáš Derner rovněž věří, že Liberečtí už o obhajobu Prezidentského poháru nepřijdou. „Ale soustřeďujeme se hlavně na nejbližší utkání. Pokud tenhle pohár znovu získáme, bude to odměna za celou dosavadní část sezóny. Není nutné však předbíhat," říká zkušený bek.

Poslední zápasy v základní části jsou v Liberci už předzvěstí play off. „Proti Hradci Králové byla v hledišti výborná kulisa, takové duely se musí divákům líbit. Víme, že nás ani ve čtvrtfinále nečeká nic jednoduchého, ale snad jsme našli nějakou cestu, které se hodláme držet," dodal Derner.

Reklama

Související témata: