Hlavní obsah

Plzeň - Karlovy Vary 4:2Indiáni porazili Karlovy Vary a zabrali v boji o první desítku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Gríger 0 : 1
20. Kracík 1 : 1
29. Stach 2 : 1
30. Procházka 3 : 1
34. Kindl 3 : 2
37. Procházka 4 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili v 50. kole extraligy Karlovy Vary 4:2 a v boji o první desítku pro play off si připsali teprve druhou výhru z posledních šesti zápasů. Energie sice v západočeském derby šla rychle do vedení, ale domácí zvýšili tempo a do přestávky vyrovnali. O své výhře v souboji s předposledním týmem extraligy rozhodli Indiáni třemi trefami během druhé dvacetiminutovky.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Plzně oslavují gól - archivní snímek.

Článek

Již ve druhé minutě mohl domácí dostat do vedení Moravčík, netrefil ale z dorážky odkrytou branku od levého mantinelu. Vzápětí připravil Stach šanci Indrákovi, ten ale zblízka nepřekonal gólmana Závorku. Z protiútoku se směrem dopředu osmělili také hosté, bombu nekrytého Tomáše Dvořáka ale stačil Machovský ramenem vytěsnit mimo. Ve čtvrté minutě už ale po závaru kolem svého brankoviště v přesilové hře nemohl dosáhnout plzeňský gólman na dorážku Grígera.

Indiáni poté viditelně znervózněli, ale zvládli ubránit dvě oslabení. Ve 14. minutě Kracík před odkrytou brankou minul Kvasničkovu nabídku. Na druhé straně si najel na dlouhý pas Martina Rohana Flek, tváří v tvář však Machovského nepřekonal a za chvíli v dobré pozici neskóroval ani Tomáš Dvořák. V závěru třetiny převzali iniciativu domácí. Stach po individuální akci ještě nevyrovnal, ale 28 vteřin před sirénou upravil během přesilovky tečí Svobodovy střely na 1:1 Kracík.

Do prostřední části stáhli trenéři Plzně hru na tři útoky. Lepším pohybem si domácí vynutili tlak, ale hosté pečlivě bránili. Až ve 28. minutě Kubalíkova teč mířila těsně vedle a vzápětí po průniku mezi kruhy udeřil Stach. O 50 vteřin později navíc důrazný Procházka zvýšil dorážkou na 3:1.

Trápící se Energii vrátilo do hry ve 34. minutě Moravčíkovo vyloučení, které tvrdou střelou od modré čáry potrestal Kindl. Chvíli na to dokonce Tomeček při nepřesné dorážce do odkryté branky sahal po vyrovnání. Naopak ve 37. minutě bekhendem usměrnil do sítě Lvem tečovanou střelu. Krátce před koncem druhé třetiny mohl odpovědět během početný výhody na brankovišti nekrytý Gríger.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky přečkali domácí oslabení a aktivním pojetím nepouštěli soupeře do šancí. Ve 49. minutě uchránil svůj tým od pohromy jen Závorka při pokusu volného Preisingera. Energie poté nevyužila přesilovku a Indiáni i přes neproměněnou příležitost Indráka dokráčeli v poklidu ke čtvrté výhře nad regionálním sokem v sezóně.

50. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:1, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Kracík (T. Svoboda, Kratěna), 29. Stach (Kvasnička), 30. M. Procházka (Kratěna, D. Sklenička), 37. M. Procházka (Lev, D. Sklenička) - 4. Gríger (Benák, Skuhravý), 34. D. Kindl (Benák, Skuhravý). Rozhodčí: Lacina, T. Horák - Lhotský, Pešek. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. Diváci: 5892.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Kvasnička, Čerešňák, Pulpán, D. Sklenička, Moravčík - T. Svoboda, Kracík, D. Kubalík - M. Procházka, Kratěna, Lev - Indrák, Preisinger, Stach - Schleiss, Koreis, Hrnka. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Karlovy Vary: Závorka - Benák, Tomáš Dvořák, Harant, Baránek, Baldajev, M. Rohan - Mikulík, Gríger, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Tuominen, Stloukal - Flek, D. Kindl, O. Beránek - Davídek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín