Hlavní obsah

Nesmíme se nikam ohlížet. Musíme dvakrát vyhrát a nějak to dopadne, říká olomoucký Vlach

Olomouc

Hokejisté Olomouce po urputné bitvě zdolali v 50. kole extraligy Zlín (3:0) a udrželi si tak naději na předkolo play off. Výborným výkonem a asi klíčovým gólem na 2:0 k třem bodům přispěl i odchovanec Beranů, jejich bývalý hráč Roman Vlach, který na Hanou odešel v průběhu sezóny ze Zlína coby nechtěný.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Roman Vlach (vpravo) z Olomouce na archivním snímku s Kamilem Krepsem z Třince.

Článek

Radost z vítězství máte zřejmě velikou?

Dopadlo to výborně. Dal jsem gól, Braňo Konrád udržel další čisté konto a připsal si i asistenci a všechno to gólem do prázdné brány uzavřel kapitán Vyrůbalík. Odbojovali jsme to zkrátka parádně a vyhráli zaslouženě. Super!

Co vaše osobní pocity?

Jsou perfektní, lepší než jindy. Ne však kvůli tomu, že jsme porazili právě Zlín, ale především proto, že jsme zase o něco blíže k play off. Vnímám samozřejmě, že jsem hrál proti klubu, kde jsem od malička vyrůstal. Na ledě to tak ale neberu.

To ani žádné hecování s bývalými spoluhráči běhen utkání neproběhlo?

Nebyl čas. Šlo to v tak rychlém tempu, že jsme se ani nepošťouchali.

Co podle vás zápas rozhodlo?

Nastoupili jsme na ně hodně aktivně. Už před utkáním jsme si říkali, že to by jim nemuselo vyhovovat a trochu se to potvrdilo. Kluci perfektně ubránili oslabení a to také dělá hodně. Dali jsme i gól v přesilovce. To byly ty klíčové momenty.

Definitivně vás uklidnil zřejmě až váš druhý gól. Jak jste tu situaci viděl?

Kuba Herman našlápl mezi zadáky, poslal to před bránu, já si tam najel, se štěstím jsem to převzal, Míra Blaťák mi po zápase říkal, že do toho šáhnul, a trefil jsem to.

Při závěrečné power-play soupeře jste mohl přidat další gól. Bránu jste však netrefil...

Bylo to na konci třetiny. Obránce se mi snažil vypíchnout puk, já si ho dal pod sebe a chtěl vystřelit. Jak jsem si ho stáhnul, byl tam už nahrnutý sníh, puk mi přeskočil hokejku a střela nebyla přesná. Ne nadarmo se říká, že dát to do prázdné, je nejtěžší.

V boji se Zlínem a Plzní o předkolo play off máte pořád nejhorší pozici. Co k tomu říct?

My se nesmíme nikam ohlížet. Teď jsme vyhráli a musíme uspět ještě dvakrát. Podaří-li se to, nějak už to dopadne. Šanci pořád máme a to je hlavní.

Reklama

Související témata: