Hlavní obsah

Liberec má jistý Prezidentský pohár, Brno je ve čtvrtfinále. O předkolo bude ještě boj

Praha
Aktualizováno

Liberečtí hokejisté jsou i přes porážku v Litvínově 1:2 po samostatných nájezdech staronovým králem základní části hokejové Tipsport extraligy. Ještě před závěrečným hvizdem jejich duelu předposledního kola jim daly jistotu obhajoby Prezidentského poháru porážky Třince v Mladé Boleslavi 1:5 a Sparty v Karlových Varech 1:3. V tlačenici o elitní desítku si jistotu předkola vybojovala jen Mladá Boleslav. Desátá Plzeň sice smetla Pardubice 5:2, jenže vítězili i konkurenti. Zlín vyhrál v Hradci Králové 3:1 a na Indiány ztrácí dva body. Tříbodový odstup a naději udržela Olomouc po výhře 2:0 ve Vítkovicích.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Závěrečná děkovačka hráčů Komety po utkání s Chomutovem.

Článek
Fotogalerie

I přes vysokou porážku v Boleslavi zakončí základní část na druhé příčce Třinec, což Ocelářům zároveň vyneslo účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Oceláři sice před úterním duelem bodovali pětkrát za sebou, na ledě Bruslařského klubu ale prohráli počtvrté v řadě.

Sparta po překvapivém zaváhání na ledě předposledních Karlových Varů skončí v tabulce třetí. Pražané dvakrát inkasovali v oslabení, o jejich jediný gólový zásah se postaral rovněž v početní výhodě Pech. Svěřenci trenéra Kalouse přitom předtím hned v pěti zápasech bodovali naplno.

Litvínov se vyšvihl na čtvrté místo

Liberec využil až třetí šanci na definitivní znovudobytí Prezidentského poháru. S Litvínovem po Sörvikově přesilovkovém gólu z úvodu druhé části dlouho prohrával. Alespoň bod mu však pět minut před koncem zařídil Bulíř, po jehož trefě vypadl v hale proud. Bod navíc pak v rozstřelu vystřelil Chemikům Kubát. Díky němu poskočil Litvínov na čtvrté místo o bod před Hradec Králové.

Mountfield totiž doma odevzdal všechny body Zlínu, jemuž dvěma góly zařídil výhru 3:1 sedmnáctiletý Filip Chytil. Ševci tak stále drží naději na předkolo play off. K tomu však potřebují v posledním kole doma porazit Karlovy Vary a doufat, že Plzeň nebude bodovat na ledě Sparty, které v posledním kole půjde už jen o čest.

Dočekalův hattrick zařídil Brnu čtvrtfinále

Velká pozornost byla upřena na boj o poslední volné místo v elitní šestce. Přímý souboj sice začal v Brně díky vedoucímu gólu Rutty lépe Chomutov, jenže Kometa důležitý duel nakonec po Dočekalově hattricku otočila.

Plzeň už se mohla v případě zaváhání Zlína a Olomouce těšit na předkolo play off. Kanonýr Kubalík přispěl k jasné výhře nad Pardubicemi 5:2 dvěma trefami a rozšířil své střelecké konto už na 29 gólů. Jenže konkurenti nezaváhali, a tak budou muset Indiáni zabojovat ještě v posledním kole v O2 areně. Jistotu baráže už mají Pardubice, které po osmé porážce v řadě už nemohou 26bodovou ztrátu na dvanácté místo smazat ani v play out.

V posledním kole může díky lepší vzájemné bilanci vytlačit Plzeň z desítky i Olomouc. Hanáky udržela ve hře první výhra ve Vítkovicích po 25 letech, o níž se postarali Vlach a Burian. Šestým čistým kontem v sezóně jistil důležitou výhru brankář Konrád.

Hokejová extraliga, 51. kolo (začátky v 17:20):
Brno - Chomutov 3:1
Branky: 16. Dočekal, 36. Dočekal, 45. Dočekal -  6. Rutta
Litvínov - Liberec 2:1 po sam. náj.
Bramky: 21. Sörvik, Kubát - rozhodující nájezd - 55. Bulíř
Karlovy Vary - Sparta 3:1
Branky: 6. Beránek, 31. Tomeček, 57. Benák - 48. Pech
Mladá Boleslav - Třinec 5:1
Branky: 11. Urban, 19. Hyka, 29. Žejdl, 40. Pospíšil, 57. Klepiš - 16. Petružálek
Plzeň - Pardubice 5:2
Branky: 1. Kubalík, 11. Svoboda, 14. Stach, 32. Lev, 39. Kubalík - 20. Tomášek, 55. Schaus
Hradec Králové - Zlín 1:3
Branky: 42.  Jarůšek - 14. Chytil, 36. Veselý, 60. Chytil
Vítkovice - Olomouc 0:2
Branky: 4. Vlach, 32. Burian

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice