Hlavní obsah

Hráči žijí hokejem a chtějí vyhrávat, oceňuje trenér Pešán týmový duch Bílých Tygrů

Liberec

S vědomím, že se jim povedla obhajoba Prezidentského poháru, se vrátili hokejisté Liberce ze zápasu v Litvínově. Kolo před koncem základní části mají jistotu vstupu do play off z nejvýhodnější pozice a budou čekat na soupeře z předkola. „Hráči žijí hokejem a chtějí být součástí vítězného týmu,“ říká liberecký trenér Filip Pešán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Liberce Filip Pešán na střídačce.

Článek

Jak se chystáte na páteční domácí zápas s Mladou Boleslaví?

Chceme se s končící fází sezóny rozloučit vítězně. Doufám, že si zakřičíme vítězný pokřik a bude to i na počest zisku poháru za prvenství po základní části.

Loni jste nasbírali nevídaný počet vítězství, v probíhající sezóně jich bylo méně. Přesto jste uspěli. Čím si především vysvětlujete větší odpor soupeřů?

Předešlá sezóna byla výjimečná. Letos se spousta protivníků na nás jako na mistra lépe připravila. Měli jsme to těžší a náročnější vzhledem k velké vyrovnanosti. Naštěstí jsme zvládli poslední krok, i když tři prohry v řadě byly nepříjemné.

V čem je největší rozdíl v kádru a herním stylu oproti loňsku?

Předtím jsme dominovali v útočném pojetí, měli jsme velkou kvalitu při hře směrem dopředu. Nyní je naší největší předností týmový duch a kompaktnost ve všech řadách. O to víc hrajeme bojovně, srdnatě a mužstvo výborně podporují brankáři. Hráči žijí hokejem a chtějí být součástí týmu, který vyhrává. A to je snad i jeden z hlavních důvodů, proč jsme i přes dílčí zaváhání přece jen ovládli základní část.

Co pro vás dosavadní úspěch v sezóně znamená?

Dosáhli jsme na něj díky tvrdé práci. Je to potvrzení toho, že každé úsilí může přinést ovoce. Byť jsme kádr po loňském titulu zřejmě oslabili o ofenzivní sílu, nedělali jsme si prognózy, jak vysoko a daleko můžeme dojít. To se na začátku ani v průběhu sezóny moc dobře nedá.

Reklama

Související témata: