Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 3:2 PPStav série 2:0Vítkovicím se znovu povedl obrat a jsou blízko čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Koreis 0 : 1
36. Lev 0 : 2
50. Němec 1 : 2
52. Výtisk 2 : 2
61. Zdráhal 3 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic využili i v druhém utkání předkola play off výhodu domácího prostředí a po vítězství 3:2 nad Plzní v prodloužení jim jediná výhra chybí k postupu do čtvrtfinále. Ačkoliv Západočeši ještě deset minut před koncem řádného času vedli 2:0, domácí slepenými góly Erika Němce a Jana Výtiska vyrovnali a už v deváté sekundě prodloužení rozhodl Patrik Zdráhal. Třetí utkání se bude hrát ve čtvrtek v Plzni.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Zleva Lukáš Pulpán z Plzně a Ondřej Roman z Vítkovic.

Článek

Plzeň promíchala sestavu a navázala na výkon z konce pondělního zápasu. I když už v prvním střídání musel hasit Machovský po hrubce plzeňské obrany velkou příležitost Vandase.

Indiáni se tím však nenechali otrávit a svou aktivitou šli naproti vedoucímu gólu, který přišel v deváté minutě. Čtvrtá plzeňská řada vybojovala puk v rohu za Bartošákovou brankou a Koreis rychlou souhru zblízka zakončil přesnou ranou do horního růžku.

Plzeň měla v úvodní dvacetiminutovce více ze hry, ale další šanci Kratěnovi lapil Bartošák.

Karta se obrátila až ve druhé třetině. Domácí po návratu ze šaten více bruslili a ve 23. minutě protlačili kotouč za brankovou čáru, ale podle videorozhodčího Květoň dosáhl gólu bruslí.

Vítkovický tlak kulminoval v sérii tří přesilovek včetně kratší výhody pět na tři. Výsledkem ale bylo pouze Balánovo břevno. Hosté působí v sérii v přesilovkách výrazně lépe a potvrdili to v 36. minutě, když Lev využil první početní výhodu tvrdým projektilem od modré čáry.

Osud utkání měl zřejmě na holi Sklenička, který po chybě domácích ve 44. minutě nastřelil v oslabení jen horní tyč prázdné branky. Pak to šlo s hosty z kopce. Vítkovice oživil kontaktním gólem v oslabení v 50. minutě Němec, který z brejku překonal Machovského ranou pod vyrážečku. Hosté marně reklamovali vítkovický faul v útočném pásmu. Za dvě minuty vyrovnal od modré čáry Výtisk.

Prodloužení trvalo pouze devět sekund. Machovský nezkrotil Hrbasovo nahození z domácí poloviny a odražený puk zasunul do branky Zdráhal.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 3:2 v prodl. (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 50. E. Němec (Sloboda), 52. Výtisk (Kucsera), 61. P. Zdráhal (Hrbas) - 9. Koreis (Hrnka, Moravčík), 36. Lev (Stach). Rozhodčí: Čech, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6428. Stav série: 2:0.
Vítkovice: Bartošák - Baranka, Klok, Sloboda, Hrbas, D. Krenželok, Výtisk - P. Zdráhal, O. Roman, Olesz - Vandas, Kolouch, Kucsera - E. Němec, Y. Stastny, D. Květoň - Tomi, Balán, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka.
Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, Němeček, Čerešňák, Moravčík (21. Kvasnička), Pulpán - M. Procházka, Kratěna, D. Kubalík - Indrák, Preisinger, Stach - T. Svoboda, Kracík, Lev - Schleiss, Koreis, Hrnka. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata: