Hlavní obsah

Parádní pocit, ale vyhráno ještě nemáme, culil se vítkovický hrdina Zdráhal

Téměř padesát minut hledali vítkovičtí hokejisté klíč k Machovského bráně. To už ale s Plzní ve druhém utkání předkola play off prohrávali 0:2. Našel ho v oslabení Němec, za necelé tři minuty srovnal od modré Výtisk a druhou výhru v sérii vystřelil po devíti vteřinách prodloužení Patrik Zdráhal. Vítkovice vyhrály druhý zápas série 3:2 a k postupu do čtvrtfinále potřebují jedinou výhru. „První pocity jsou parádní, otočili jsme zápas z 0:2 na 3:2 a oba domácí zápasy jsme vyhráli,“ radoval se vítkovický útočník, pro kterého to byl premiérový gól v extraligovém play off.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Patrik Zdráhal z Vítkovic se raduje z branky. Ilustrační snímek.

Článek

Dlouho jste nedokázali na Machovského vyzrát. Obávali jste se, že druhé utkání nezvládnete?

Zápas se pro nás nevyvíjel vůbec dobře, ale ve hře pět na pět jsme byli lepší a naštěstí se nám nakonec podařilo srovnat.

Stačily vám na to tři minuty. Bylo to velké povzbuzení do závěru?

Přesně. První pocity jsou parádní, otočili jsme zápas z 0:2 na 3:2 a oba domácí zápasy jsme vyhráli. Jsme za to rádi. Dobře jsme věděli, že Plzeň bude kousat.

Gól po devíti vteřinách prodloužení byl výsledek nacvičené akce?

Vůbec ne, vyplynulo to ze hry. Náš obránce nahodil puk na gólmana a já jsem vlastně čekal, že mu to vypadne. Proto jsem za tím šel. Dopadlo to nejlépe, jak mohlo

S dvěma výhrami v zádech se vám do Plzně pojede určitě dobře.

Bude to určitě příjemnější, než tam jet za stavu 1:1. Ale nic není rozhodnuté. Potřebujeme pořád ten třetí krůček do čtvrtfinále. Jedeme tam s pokorou. Moc dobře si uvědomujeme, že se nám tam moc nedaří a trenéři nám to jistě budou připomínat i po cestě.

Reklama

Související témata: