Hlavní obsah

Hyka táhne Boleslav do čtvrtfinále: Za tvrdou práci nám hokejový bůh nadělil

Mladá Boleslav

Sám je překvapen, jak dominantním způsobem vyhráli hokejisté Mladé Boleslavi dvě utkání předkola extraligového play off v Chomutově. Útočník Tomáš Hyka k jejich třináctigólové nadílce přispěl čtyřmi trefami a doufá, že se dnes doma s mohutnou diváckou podporou dočká postupu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Mladoboleslavský střelec Tomáš Hyka se v úvodním utkání předkola play off na ledě Chomutova blýskl hattrickem.

Článek

Co stojí za úžasnou boleslavskou produktivitou v předkole?

Za tvrdou práci nám hokejový bůh nadělil. Celou sezónu jsme neměli v koncovce moc štěstí. Šance jsme si vytvářeli, ale nepadalo to tam. Snad jsme si schovávali góly na správný čas, i když teď doma to může být klidně o jediné brance.

Cítíte nyní velkou psychickou výhodu proti zdecimovanému Chomutovu?

Doma už moc nevěděl, jak na nás, a inkasovat třináct gólů ve dvou zápasech, to psychice soupeře určitě nepřidalo. Sám jsem zvědavý, jestli na nás ve čtvrtek zkusí vlítnout, nebo bude vyčkávat. Určitě zkusíme využít nejistoty chomutovských brankářů po těch debaklech a cpát na ně všechny puky. Každopádně nás čeká jeden z nejtěžších bojů celé sezóny.

Od vás se očekává, že budete tahounem mužstva. Ustojíte takovou roli?

Každému hráči hokej chutná, když mu to tam takhle krásně padá. Všechno je ale způsobené tím, že mám v lajně skvělé parťáky Radana Lence a Pavla Musila. Hrají výborně a hodně mi usnadňují práci, když od nich dostanu puk přesně tam, kam si najedu. Nejdůležitější je, že play off zatím hrajeme fantasticky jako tým. Dáváme góly a moc jich nedostáváme.

Třeba i díky tomu, že máte v brance výtečně chytajícího Brandona Maxwella?

Je to náš klíč k úspěchu, od lednového příchodu ukazuje kvality a v play off zatím působí neskutečně. Musíme si ho teď doma chránit, protože ho Piráti určitě zkusí vyprovokovat.

Vaše přítelkyně je z Chomutova, jak nese nečekaný průběh série?

Ona fandí mně. Jsme spolu přes čtyři roky a je ráda, že se mi takhle daří. Ani během sezóny v Chomutově na hokej moc nechodila, takže teď přišla a měla radost z našich výher. Jenom doufám, že platí pozvání od rodičů Kateřiny na víkendový oběd.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec