Hlavní obsah

Plzeň zapomněla na křivdu a střílela góly. Věřím, že série bude ještě dlouhá, říká Čihák

Plzeň

Po úterním krachu v rekordně krátkém prodloužení vypadali hokejisté Plzně jako zlomený tým. Návrat na domácí led jim ale vrátil energii. Do vítkovické sítě nasypali pět gólů a dnes mají šanci sérii předkola play off srovnat.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost Plzně z branky - slaví Jaroslav Kracík (vpravo v popředí), vlevo je Jan Výtisk z Vítkovic.

Článek

„Věřím, že série ještě bude dlouhá. Jediné co nás mohlo vrátit do hry, byla aktivita, a tou jsme se dokázali prosadit," oddechl si plzeňský asistent Ladislav Čihák.

Vášně z předchozího utkání ale ještě měly dohru. Dodatečný verdikt komise rozhodčích totiž uznal, že první gól Vítkovic z úterka neměl platit, předcházelo mu totiž neodpískané Slobodovo seknutí do Kubalíkovy hokejky. Ostravské mužstvo z bleskového protiútoku v oslabení snížilo a nakonec vydolovalo druhou výhru.

Suspendace sudího Čecha na čtyři utkání už sice na výsledku nic nezměnila, Plzeň však ve čtvrtek rozjitřené emoce otočila správným směrem. Během 133 vteřin první třetiny šla do dvoubrankového trháku. Tomáš Svoboda první gól dal, na druhý přihrál.

„Věděli jsme, že speciálně začátek zápasu bude těžký. I kvůli atmosféře, jaká je kolem celé série. My se s tím tlakem nedokázali vyrovnat. Dostávali jsme góly z míst, odkud se nám to obyčejně nestává," ulevil si kouč hostů Jakub Petr.

Svoboda neproměnil trestné střílení

Vítkovice sice na začátku druhé třetiny znovu skórovaly v oslabení, jenže v polovině zápasu už byl rozdíl tříbrankový, když se prosadil kanonýr Kubalík a pohotovou tečí jednou rukou i Kracík. Svoboda pak ve třetí třetině neproměnil trestné střílení, ale litovat už nemusel.

„Trochu mi v tom momentu uskočil puk. Prolétlo mi hlavou, aby nás to nemrzelo, ale věřil jsem, že máme dostatek síly, abychom už náskok udrželi," tvrdil Svoboda, který končil s bilancí 1+2.

Vítkovice na obrat neměly prostor, ani čas. Jakoby je v hlavách strašila i bilance jediné výhry na plzeňském ledě z posledních jedenácti zápasů. Sedm minut před koncem sice Machovského nachytal od modré Kucsera, ale výsledek 5:3 pro Plzeň už se nehnul ani při power play hostů. „Když nám vyjde nástup, hraje se hned líp. Je potřeba to zopakovat i v pátek," poznamenal Svoboda. „Situace ale pořád není lehká," varoval Čihák.

Reklama

Související témata: