Hlavní obsah

Třetí gól? To musí hradecký brankář chytat, říkal litvínovský hrdina

Klidně mohl dát hattrick, ale i ten jeden gól s hokejisty Hradce pořádně zamával. Trefa litvínovského Františka Lukeše v oslabení byla klíčovou chvílí pondělního prvního zápasu čtvrtfinále, který nakonec ovládli hosté v poměru 3:2.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Karel Kubát, František Lukeš a Viktor Hübl z Litvínova se radují z druhého gólun proti Hradci.

Článek

Jak jste se v tom gólovém přečíslení vůbec ocitnul?

Někdo z Hradce nahrával po modré čáře. Blbě střídali, já se jenom otočil a vyrazil podél mantinelu. S Vikym (Viktorem Hüblem) jsme šli dva na jednoho, jejich bek si ho dobře obsadil, tak jsem vystřelil.

Podobnou šanci jste měl o pár minut dřív. Proč nevyšla?

To jsem si pak na střídačce sám vynadal, protože obránce čekal nahrávku, měl jsem to taky dát nahoru na lapačku. Podruhé jsem si řekl, že už nahrávat nebudu, bek to taky čekal. Jsem rád, že mi to vyšlo.

Tušil jste, že to bude zlomový moment?

Nevím. Oni na nás docela vlítli, my to přečkali. Myslím, že nám pomohl gól na 1:1 asi minutu a půl před koncem první třetiny. Od druhé jsme už hráli svůj hokej, dodržovali pokyny, a proto jsme vyhráli. Druhý gól nás nakopnul, tři třetiny jsme drželi až na pár výjimek stejné tempo.

Taktika aktivně napadat byla jasně viditelná.

Nemůžeme být zalezlí, Hradec má výborné útočníky, to by kolem nás jen jezdili a dávali by góly. Z toho pramení, že musíme napadat, hrát aktivně. Výborně zachytal Jaro Janus a musím pochválit taky obránce, protože mu to i usnadňovali. Nepouštěli hráče do brány a Jaro, když to vidí, tak to chytne.

V přesilovkách jste se také nenechali moc zmáčknout.

To bylo hodně důležité. My jsme chtěli v Hradci aspoň jednou vyhrát. Teď se dobře najíme, vyspíme a půjdeme do toho znovu. Byl to straně těžký, vyrovnaný zápas. Oba týmy bránily, dodržovaly taktiku, nám to vyšlo líp. Čekalo se na chybu protivníka. Hradec ji udělal před třetím gólem. Brankář to vyrazil, to musí chytit. Marty (Rostislav Martynek) puk zasunul do prázdné. Líp se hraje posledních deset minut za stavu 3:1 než 2:1.

Reklama

Související témata: