Hlavní obsah

Byl jsem mimo, řekl Kováčik o záludném zákroku Nedomlela. Toho kritizoval i vlastní kouč

Praha
Aktualizováno

Z trestné lavice naskočil zpátky do hry a ihned předvedl likvidační zákrok, který do hokeje nepatří. Sparťanský obránce Richard Nedomlel poslal záludným úderem zezadu na hlavu k ledu brněnského beka Jozefa Kováčika, který se následně svíjel v bolestech a na pomoc mu musel přijít lékař. Otřesený slovenský zadák se však po chvilce oklepal, vrátil se do hry a mohl tak slavit výhru hokejistů Komety v úvodním čtvrtfinále play off v pražské O2 areně.

O zákroku na Jozefa KováčikaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Ohlasy po prvním zápase mezi Spartou a Brnem

„Vůbec nevím, jak se to stalo. Ztratili jsme puk v rohu hřiště, couval jsem a všechno co vím, je, že jsem dostal úder do hlavy. Věděl jsem, že (Nedomlel) bude skákat z trestné lavice, ale ten úder jsem vůbec nečekal. Kdyby ano, tak by zákrok tak otřesně nevypadal," říkal po zápase Kováčik.

Na ledovou plochu se mu ihned vydal na pomoc lékař a více než jedenáct tisíc přítomných fanoušků si následně oddechlo, když se 37letý obránce postavil na nohy a zamířil na střídačku.

„Prvních dvacet třicet sekund jsem byl otřesený a trochu mimo, teď už jsem ale oukej," uvedl Kováčik. „Nevím, jestli to byl z jeho strany úmysl. Opravdu nevím, k tomu ať se radši vyjádří on," dodával.

Trenér Sparty Jiří Kalous každopádně počínání svého svěřence odsoudil. „Byl to hodně nesmyslný zákrok. Tohle hráč musí kontrolovat," sepsul Nedomlela šéf střídačky.

Kováčik si vážil Vincourovy reakce

Gólman Marek Čiliak přiznával, že na svíjejícího se Kováčika nebyl hezký pohled. „Zpočátku jsem se bál, že půjde o něco vážnějšího, když jsem viděl, jak leží na ledě. Ale naštěstí byl jenom otřesený a měl mlhu před očima. Rozdýchal to a ukázal, jaký je to bojovník," chválil gólman Komety, jejíž byl v pondělí velkou oporou.

Po Nedomlelovi okamžitě vystartoval brněnský útočník Tomáš Vincour, který šel pomstít otřeseného spoluhráče. Oba za vzájemnou bitku vyfasovali dva menší a jeden desetiminutový trest. Nedomlel navíc i trest na 5 minut a do konce utkání za napadení Kováčika.

Ten si Vincourova počinu váží. „Vinny chudák dopadl možná hůř než já. Ani nestihl dát rukavice dole a Nedomlel už prý byl připravený. Ale já jsem to neviděl, protože jsem byl chvilkami mimo. Patří mu velký dík, moc si toho vážím. Velmi rád se ho zase na oplátku zastanu já v jiné situaci," uzavřel Kováčik.

Reklama