Hlavní obsah

Karlovarské hokejisty povede i v příští sezoně trenér Tlačil

Hokejisty Karlových Varů povede i v příští sezóně jako hlavní trenér Jan Tlačil s asistenty Mikulášem Antonikem a Pavlem Kněžickým. Západočeský klub oznámil, že vedení Energie uplatnilo na další Tlačilovo působení opci, smlouva mu tak bude platit až do konce dubna 2018.

Foto: HC Energie Karlovy Vary

Jan Tlačil bude i nadále karlovarským koučem.

Článek

"Jak vedení, tak hlavní trenér mají zájem, aby oba asistenti pokračovali i příští sezónu," uvedl na klubovém webu generální manažer Miroslav Vaněk.

Tlačil se stal trenérem Karlových Varů vloni v červenci, kdy vystřídal Karla Mlejnka. Ten odešel do Liberce na pozici asistenta k trenérovi Filipu Pešánovi.

Západočeši budou nyní pod Tlačilovým vedením hrát stejně jako vloni baráž o udržení v extralize. Jasno o tom bylo po skončení základní části, v které za nimi skončily jen Pardubice. Ve skupině skupině o 11.-14. si drží před Východočechy osmibodový náskok.

Kvůli finančním problémům uvažovaly Karlovy Vary loni o prodeji extraligové licence a o jejich setrvání v extralize se tak i po úspěšné baráži rozhodlo až v červenci. Vedení Energie chce nejvyšší soutěž udržet a pro nadcházející sezónu by mělo vyšší ambice.

"Chceme, aby tato trojice pokračovala v načaté práci. V rámci možností letos odvedli maximum. Pevně doufáme, že s spolu s týmem úspěšně zvládnou baráž a budou moci pokračovat v práci tak, aby v příští sezóně vybojovali minimálně předkolo play off," dodal Vaněk.

Reklama

Související témata: