Hlavní obsah

Procházka dostal od disciplinární komise pokutu za simulování

Praha

Hokejový útočník Martin Procházka z Plzně přijde z rozhodnutí disciplinární komise extraligy kvůli nafilmovanému pádu o deset procent ze základního měsíčního platu. Třiadvacetiletý Procházka, který hostuje na západě Čech ze Sparty, se provinil ve čtvrtečním druhém utkání čtvrtfinálové série na ledě Liberce. Plzeň v něm podlehla 2:4 a prohrává 0:2 na zápasy.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Martin Procházka z Plzně a Vojtěch Tomi z Vítkovic během úvodního utkání předkola play off hokejové extraligy.

Článek

Procházka upadl v 39. minutě za stavu 3:2 pro Liberec v útočném pásmu po předchozím souboji s Jaroslavem Vlachem, který dostal dvouminutový trest za nedovolené bránění. Disciplinární komise řešila situaci na základě podnětu Liberce.

"Využil lehkého kontaktu s holí protihráče Jaroslava Vlacha k tomu, aby se ve chvíli, kdy bylo zřejmé, že nemůže dostihnout kotouč jako první, cíleně převážil a pádem na ledovou plochu ovlivnil úsudek rozhodčích a získal výhodu pro vlastní mužstvo. Jeho jednání bylo vědomé a pád nebyl důsledkem cizího zavinění," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý v tiskové zprávě.

Na plzeňské simulování si na tiskové konferenci po čtvrtečním utkání postěžoval kouč Liberce Filip Pešán. "Včera jsem nepochopil svého kolegu, že si hráči budou říkat o fauly. Dneska jsem to trošku pochopil. Dneska jsem minimálně ve dvou zákrocích viděl snahu hráčů Plzně vynutit si přesilovku," uvedl Pešán.

"Přijde mi, že to tak skvěle hrající mančaft, jako je Plzeň, nemá zapotřebí. Mrzí mě to, tyto věci do hokeje nepatří. Plzeň v těchto fázích začala nabírat dech. Byli jsme rádi, že jsme její přesilovky ubránili a dali jsme v závěru uklidňující gól," doplnil kouč úřadujícího mistra a vítěze základní části.

Trenér Plzně Ladislav Čihák se proti tomu ohradil. "My hráče nenabádáme, aby simulovali. Pokud hráč simuluje, ať je potrestaný, s tím souhlasím. Chtěli jsme hrát aktivně, být na kotouči a dominantní, z toho pak mohou pramenit fauly. Kolega to asi špatně pochopil. Určitě nenabádáme hráče, aby padali, to bych se hanbou propadl," prohlásil Čihák.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec