Hlavní obsah

Šokující kolaps Tygrů! Do druhé třetiny jsme nastoupili jako mistři světa, zlobí se Šimek

Liberec

Hokejový Liberec se vzpamatovává z pořádného šoku. Po první třetině pátého čtvrtfinále s Plzní se už Bílí Tygři připravovali, že si odškrtnou úvodní položku při cestě za obhajobou titulu. Jenže místo postupových oslav přišla pro svěřence Filipa Pešána studená sprcha! Po neskutečném plzeňském obratu je v pátek na západě Čech čeká šesté pokračování série.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký brankář Ján Lašák ve čtvrtfinále play off hokejové extraligy s Plzní.

Článek

Favorizovaný Liberec v úvodní dvacetiminutovce na ledě jasně vládl a zaslouženě si vypracoval dvougólový náskok. Na prostřední část hry by však Severočeši nejraději zapomněli. "Nastoupili jsme do ní jako mistři světa. Dostali jsme čtyři góly a dali si je vlastně sami. Pořád nás přečíslovali, hráli jsme špatně a vůbec jsme to nezvládli," durdil se liberecký obránce Radim Šimek.

Ve třetí třetině dostali Liberečtí soupeře pod velký tlak, zkorigovat nepříznivý stav se jim ale už nepodařilo ani při závěrečné power play. "Hrálo se těžce, byli jsme opaření z druhé třetiny. Ta třetí nám to ale neprohrála," smutnil reprezentační bek.

Ztratili jsme pokoru, štvalo Lašáka

Bílým Tygrům nepomohla ani změna v brankovišti. Po vyrovnávacím třetím gólu zamířil místo Romana Willa mezi tyče Ján Lašák. "Bylo to během chvilky 3:3 a trenéři to chtěli asi oživit. Dali tam Jánka, tomu jsme ale taky nepomohli stejně jako Romanovi. Takže to dopadlo tak, jak to dopadlo," posteskl si čtyřiadvacetiletý zadák.

Pro výpadek v druhé třetině neměl pochopení ani zkušený Lašák. "Byl to náš klasický kolaps, který nás potkal už v základní části proti Pardubicím, kdy jsme také vedli 3:1. Ztratili jsme v zápase pokoru," mrzelo slovenského gólmana.

Liberečtí chtějí na středeční selhání rychle zapomenout a v pátek sérii na druhý pokus ukončit. "Musíme tam ale podat lepší výkon než v dnešní druhé třetině. Když navážeme na tu první dvacetiminutovku, kdy jsme hráli pokorně a zodpovědně, tak nebudu mít strach," tvrdí Šimek.

Reklama

  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec