Hlavní obsah

Bojácné Tygry probral proslov. Sáhli jsme si do svědomí, přiznal kapitán

Plzeň

Libereckou jízdu vstříc obhajobě titulu dokázali plzeňští hokejisté značně přibrzdit, ale ne zastavit. Bílí Tygři si ze západu Čech odvezli kýžené čtvrté vítězství v sérii 5:4 a v bitvě o finále vyzvou Piráty z Chomutova. I když se museli o výsledek strachovat do posledních sekund.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Branko Radivojevič z Liberce.

Článek

Do liberecké branky se vrátil Ján Lašák a slovenský gólman byl hrdinou posledních okamžiků. Plzeň stáhla na rozdíl jediného gólu a vytrvale obléhala branku soupeře. „Věřil jsem tomu, že ještě srovnáme. Z celé série jsme na tom teď byli s výkonem nejlíp. Bohužel se to nesešlo,“ zalitoval plzeňský útočník Jakub Lev.

S vypršením 60. minuty tak na liberecké střídačce zavládla radost i pořádná úleva. „Trochu mě mrzelo, že jsme netrefili prázdnou bránu. Byli jsme pod tlakem celou dobu, Jánko nás podržel,“ děkoval krajanovi liberecký forvard Branko Radivojevič.

Plzně byl plný led

Dva duely Indiáni vyhráli a i v pátek ve svém jedenáctém zápase za posledních devatenáct dnů byli Bílým Tygrům vyrovnaným soupeřem. Třikrát vedli, ale nebylo jim nic platné, ve druhé polovině utkání už vládli hosté.

„Nastoupili jsme velmi bojácně, domácích byl plný led,“ uznal liberecký kouč Filip Pešán. „Přišlo mi, že se bojíme hrát. Ale měli jsme proslov o přestávce, všichni si sáhli do svědomí a začali hrát líp,“ oddechl si kapitán Radivojevič.

Loni jeho tým na takovou překážku narazil až ve finále proti Spartě, čtvrtfinále a semifinále prošel bez ztráty kytičky. Plzeň ale po matné základní části nejprve svedla dokonalý obrat v předkole s Vítkovicemi a zatápěla i mistrovi. „Celá série byla těžká, ale jsem hrdý na mužstvo, jak se k tomu postavilo a zápas odehrálo,“ uznal kapitán Plzně Ondřej Kratěna.

Reklama