Hlavní obsah

Piráti dostali Oceláře na lopatky! Jsem překvapený, co kluci vydrží, smekl Růžička

Chomutov

Po domácích debaklech v předkole s Mladou Boleslaví se mu usínalo špatně. Jeho Chomutov byl psychicky hodně dole a vypadalo to, že letošní vyřazovací boje pro něj skončí velkým propadákem. Jenže kouč Vladimír Růžička dokázal tým vyhrabat z bahna. Piráti skoro ztracenou sérii senzačně otočili a ve čtvrtfinále se překvapivě vypořádali i s favorizovaným Třincem. Chmurné časy tak v severočeském městě vystřídala euforie. Chomutovští hokejisté se vůbec poprvé v historii probili mezi nejlepší čtyřku!

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost na chomutovské střídačce po vyhraném utkání s Třincem.

Článek

Jak si postup do semifinále play off užíváte?

Je to příjemné. Třinec je opravdu hodně silný tým a nebylo vůbec jednoduché přes něj projít. Jsem rád, že jsme to zvládli.

Co rozhodlo o tom, že jste Oceláře nakonec vyřadili?

Nehráli jsme špatně vzadu, vynikající formu měl Jánko Laco. Mužstvo bylo hodně bojovné a semklé. Je tady dobrá parta, což je důležité, protože vyrovnaná a vypjatá utkání právě tohle rozhoduje. Kluci na ledě opravdu nechávali všechno. Po náročné sezóně mají ještě dost sil a jsem překvapený, co vydrží.

Šestý zápas se pro vás nevyvíjel dobře. Prohrávali jste 1:3, co stálo za skvělým obratem?

Od druhé třetiny jsme si řekli, že to trochu víc otevřeme. Buď jich dostaneme hodně, nebo na ně zatlačíme. Postrčil nás druhý gól a ten třetí, který jsme vstřelili jedenáct sekund před koncem, byl rozhodující. Musím před hráči smeknout klobouk. Ukázalo se, že tenhle tým má velkou sílu.

Jaké byly klíčové momenty celé série?

Jednoznačně první dva zápasy, které jsme v Třinci vyhráli.

V předkole jste byli blízko vyřazení, místo konce sezóny však budete bojovat s Libercem o účast ve finále. Pro Chomutov úplná pohádka. Jak se vám to povedlo?

Hokej je i hodně o smůle a štěstí. Musíte ho mít. Třeba dneska trefili za stavu 2:3 tyč. Mohli vést o dva góly, místo toho jsme ale srovnali. Rozhodují malinké momenty. Celá extraliga byla letos strašně vyrovnaná, každý může porazit každého.

Kam až může tento tým letos dojít?

Těžko říct, uvidíme. Mužstvo do těch utkání dává opravdu všechno a je teď hodně vytavené. Na druhou stranu o tom ten hoke je. Chlapi jsou trénovaní, hrají hodně zápasů a jsou na to zvyklí. Čeká nás Liberec, který je také strašně silný. Pokusíme se však jít ještě dál.

Postoupí do finále play off Liberec, nebo Chomutov?
Liberec
48,6 %
Chomutov
51,4 %
Celkem hlasovalo 7362 čtenářů.

Reklama

Související témata: