Hlavní obsah

O sezóně rozhodla kauza Polanský, tvrdil zklamaný Kýhos. Odvolání manažera ho zaskočilo

Chomutov

Velké zklamání v tváři třineckého kouče Vladimíra Kýhose bylo více než čitelné. Oceláři, kteří ještě dvě kola před koncem základní části bojovali s mistrovským Libercem o Prezidentský pohár, se z play off poroučeli hned v prvním kole. Hvězdami nabitý tým nestačil ve čtvrtfinále na houževnatý Chomutov a sezóna pro něj skončila.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Třinecký trenér Vladimír Kýhos.

Článek

Jak vyřazení skousáváte?

Člověk je smutný, chtěli jsme toho dokázat daleko víc. Je to ale sport, nedá se nic dělat.

Šestý zápas jste skvěle rozehráli a byli hodně blízko pokračování série. V čem vidíte příčiny, že jste slibné vedení 3:1 nakonec ztratili?

V prostřední části jsme měli čtyři samostatné nájezdy. Kdybychom je proměnili a ještě víc soupeři odskočili, tak jsme vyhráli. Rozhodl také inkasovaný gól při naší přesilovce v závěru druhé třetiny, byl dost těžký pro naši psychiku.

V čem vás Chomutov ve čtvrtfinále předčil?

Velkou překážkou pro nás byl Laco a vůbec celá chomutovská obrana. Těžko jsme dávali góly. V kádru máme dost zkušených hráčů, kteří se měli víc prosazovat.

Který zápas považujete za klíčový?

Ten druhý v Chomutově. Kdybychom srovnali na 2:2, měli jsme mečbol my.

Právě po čtvrtém duelu série jste cítil křivdu. Stále u vás přetrvává?

Já to radši nebudu komentovat. Myslím, že už je to jedno.

Po čtvrtém zápase jste navíc obdržel pokutu deset tisíc korun, protože jste se vyjadřoval k rozhodčím.

Já se k nim nevyjadřoval. Já řekl vám novinářům, abyste si udělali obrázek sami. Pokuta mě dost překvapila a myslím, že se odvolám, protože ji nemíním platit. Nemám proč. Je to absurdní, bohužel.

Zklamal vás tým?

Mrzí mě, jak jsme do play off vstoupili. Očekával jsem od mužstva daleko větší srdnatost, bojovnost a zarputilost. Tohle všechno bylo na straně Chomutova, proto po zásluze vyhrál.

Nebylo v třineckém týmu až moc hvězd?

Neřekl bych. Celou sezonu jsme prošli dobře. Je potřeba si sednout a udělat rozbor.

Povedete Třinec i v příští sezóně?

To vám teď neřeknu. Mám ale smlouvu ještě na rok.

A máte chuť pokračovat?

Mám, proč bych neměl. Hokej dělám rád. Sezóna byla z mého pohledu celkem úspěšná. Rozhodl jeden faktor - kauza Polanský. Dost mě zaskočilo i odvolání manažera Marka. S Pavlem jsem vlastně do toho boje šel, jeho odvolání nebylo moc šťastné, za tím si stojím. Podepsalo se to trochu na našich výkonech.

Reklama

Související témata: