Hlavní obsah

Piráti nevěší hlavy. Ukázali jsme, že se s Libercem dá hrát vyrovnaná partie, těší Valacha

Liberec

Ve třetí třetině vstřelil gól, jeho Chomutov nakonec dohnal na ledě obhájce titulu třígólovou ztrátu, přesto Juraj Valach po sobotním duelu smutnil. Piráti nakonec padli pod Ještědem 3:4 v prodloužení a v semifinále play off tak prohrávají s libereckými hokejisty 0:2 na zápasy. Právě slovenský bek ve třetí minutě prodloužení nešťastně srazil Jelínkovu přihrávku k brankové čáře a důrazný Lakatoš k obrovské radosti vyprodané arény doklepl puk za záda brankáře Laca.

Foto: Vít Černý, ČTK

Juraj Valach z Chomutova a jeho radost po gólu v Liberci.

Článek

Jak jste viděl gólovou situaci v prodloužení?

Přišla nahrávka z rohu, já jsem se snažil blokovat a puk zůstal někde na brankové čáře. Dávid Skokan se ho snažil ještě sebrat, ale oni do něj píchli a dali gól. Možná smolná branka, možná to tak mělo být. Nevím...

V Liberci jste se přitom dokázali obdivuhodně vrátit zpět do utkání. V čem vidíte příčiny, že se vám podařilo smazat tříbrankový náskok soupeře?

My prostě nevěšíme hlavy, neskládáme zbraně a bojujeme vždy do konce. Ať už tahle série dopadne jakkoliv, myslím, že jsme skvělý tým. Když držíme spolu a bojujeme, tak se nám to v zápase vrátí. Buď ten výsledek dotáhneme, nebo i otočíme.

Ukázala se tedy síla chomutovského týmu?

Určitě to náhoda nebyla. Víc jsme po nich chodili, hráli aktivnější hokej a Liberec kvůli tomu udělal nějaké chyby v rozehrávce. Vytvářeli jsme si postupně nějaké šance a v přečíslení byli agresivnější. Chodili jsme ve třech hráčích dopředu a z toho pramenily naše šance.

Po dvou třetinách přitom nic nenasvědčovalo, že byste ještě mohli zabojovat v Liberci o výhru. Proč se vám v první polovině utkání tolik nedařilo?

Ze začátku zápasu jsme byli trochu ustrašení a měli až příliš velký respekt. Ve třetí třetině jsme ale ukázali, že se s nimi dá hrát vyrovnaná partie. Možná jsme byli i v určitých věcech lepší. Je to v sérii 0:2, ale jdeme dál. Mrzí nás to, ale co se dá dělat.

V druhé třetině jste měli dvě přesilovky pět na tři, které trvaly skoro dvě minuty. Ani jednu se vám ale nepodařilo proměnit. Byly to klíčové momenty zápasu?

Když máte v zápase dvě přesilovky pět na tři, musíte alespoň jednu z nich využít. To byla obrovská chyba. Dost jsme je podcenili.

Co vám v přesilovkách chybělo?

Dávali jsme si spoustu nahrávek mezi sebou. Chyběla tam finální střela. Máme to nacvičené jinak, hráli jsme to vyloženě špatně. Chyby jsme udělali už v základním postavení.

Navzdory porážce jste si ověřili, že s Libercem můžete hrát. Pomůže vám to psychicky do dalších zápasů série?

Neviděl bych to tak, že jsme psychicky na dně. Pro nás je semifinále obrovský úspěch. Nemáme důvod mít hlavy dole. Tuto sezónu hrajeme velmi dobrý hokej a užíváme si to.

Máte v nohách zápasy předkola a šest čtvrtfinálových bitev s Třincem. Jak jste na tom se silami?

Jsme dobře trénovaní. Náš kondiční kouč odvádí celý rok skvělou práci. Hráči se neustále udržují v silovém tempu, takže si myslím, že sil máme dost. Třeba ve třetí třetině jsme soupeře v některých momentech předčili v bruslení.

Reklama

Související témata: