Hlavní obsah

Rána pro jihlavské naděje v baráži? Škarek už zamířil na soustředění reprezentačních mladíků

Gólman Jakub Škarek vychytal jihlavským hokejistům obě domácí barážová vítězství, ale nyní už se přesunul do Třince na závěrečné soustředění reprezentační osmnáctky před juniorským MS. Jeho místo v brance Dukly dnes zaujme Miroslav Svoboda.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Jihlavy Jakub Škarek během utkání s Českými Budějovicemi.

Článek

„Kuba nás sakra podržel, zvládl spoustu těžkých zákroků, a i díky němu jsme trochu nečekaně v čele barážové tabulky, ale nepřeceňujeme to. Škarek má teď před sebou vrchol dosavadní kariéry a kluci v kabině mu popřáli, ať se daří, a my jedeme dál bez něj. Máme to štěstí, že můžeme vytáhnout svůj druhý gólmanský trumf," říká trenér Petr Vlk.

„Byl jsem připravený chytat tam, kde mi řeknou, ale je jasné, že nemohu sedět jedním zadkem na dvou židlích. Mistrovství vnímám jako klíčovou akci své věkové kategorie a klukům z Dukly držím palce, aby vybojovali postup mezi elitu, když máme tak dobře našlápnuto," míní gólman, jenž se loni vzhledem ke kolizi s baráží na šampionát nepodíval.

Letos ale dokázal kouč reprezentace Václav Varaďa vyjednat s klubem rozumný kompromis. „Lidem z vedení Dukly bych tím chtěl poděkovat za velmi vstřícný postoj," míní trenér, který pro finiš přípravy na MS do 18 let odvolal z baráže i pardubické útočníky Zadinu s Kautem. Brněnský Martin Nečas, který věkově též patří do osmnáctky, zatím zůstává k dispozici Kometě.

Reklama

Související témata: