Hlavní obsah

Kouč Tygrů odhodil tvář hráče pokeru: Byly to větší nervy, na kluky jsem hrozně pyšný!

Chomutov

Obvykle zachovává tvář pokerového hráče, takže jen velmi těžko poznáte, co se v něm zrovna odehrává a jak se cítí. Po semifinálovém vyřazení Chomutova však bylo na kouči libereckých hokejistů Filipu Pešánovi jasně vidět, jak velkou radost mu postup do finále činí. „Myslím, že jsme v něm zaslouženě,“ soudí devětatřicetiletý trenér, jenž tak s Tygry dál může snít o obhajobě loňské extraligového titulu.

Foto: Vít Černý, ČTK

Trenér Liberce Filip Pešán.

Článek

Zatímco loni jste ve čtvrtfinále i semifinále ani jednou neprohráli, nyní jste v obou sériích dvakrát klopýtli. Vážíte si proto letošního postupu do finále o to víc?

Takhle to nelze říct, jsou to dvě úplně rozdílné sezóny. Loni jsem ani pořádně nevnímal, že jdeme do finále, naši jízdu jsem si užíval. Obhajoba je jednoznačně těžší, navíc jsme šli i jinou cestou než jednoznačným přehráváním soupeřů. Teď byl ten postup těžší, to ano.

Takže jste nemohl být v takovém klidu...

Jednoznačně to byly větší nervy! Loni jsme tady v Chomutově vyhráli čtvrtý čtvrtfinálový zápas 7:2 a postoupili, letos jsme se tahali ve čtvrtfinále s Plzní i teď v semifinále s Piráty. O to sladší ale je pocit, že to finále znovu hrajeme! A osobně jsem nabyl zase další zkušenost.

Jakou?

Že nám do finále každopádně pomohli lídři, kteří se nezměnili. Klobouk dolů před nimi.

Chomutov vám byl velmi vyrovnaným protivníkem, že?

Ale my jsme dopředu věděli, že nás čeká nesmírně těžká série. Nebylo náhodou, že vyřadil Mladou Boleslav i Třinec. Byla to opravdu velmi těžká série a jsem na všechny kluky hrozně pyšný, jak ji celou odmakali. Stejně jako tu s Plzní.

Kde jste viděl zlomové momenty semifinále?

Jednoznačně ve druhém zápase, který jsme doma vyhráli v prodloužení. A důležitý byl i ten šestý – dlouho jsme vedli 1:0 a jsem rád, že jsme z naší hry nepolevili, i když měl Chomutov místy drtivý tlak. Věřili jsme tomu a proto jdeme dál.

Od čtvrtého zápasu zaskočil v brance za Jána Lašáka Roman Will a v posledních dvou střetnutích inkasoval jediný gól. Překvapil vás, jak se s nastalou situací dokázal popasovat?

Věděl jsem, že to zvládne. Oběma gólmanům totiž totálně věřím. Vybírat, koho dát do brány, je pro mě spíš příjemná starost.

Už přemýšlíte o finále s Kometou?

Teď si užívám chvilinku slávy našeho týmu, takže jsem zatím velmi dalek toho, abych rozebíral našeho finálového soupeře (usmívá se).

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec