Hlavní obsah

Boleslav našla náhradu za Výborného. Povede ji medailista z olympiády, přichází i Ujčík

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi už znají nástupce Františka Výborného na trenérském postu. Novým koučem Bruslařského klubu byl dnes podle očekávání jmenován Patrik Augusta. Jeho asistenty se stali Viktor Ujčík s Borisem Žabkou. Středočeši o tom v úterý informovali na svých oficiálních stránkách.

Foto: www.bkboleslav.cz

Patrik Augusta

Článek

Sedmačtyřicetiletý bývalý útočník Patrik Augusta, majitel bronzu z olympijských her v Albertville z roku 1992 i světového šampionátu v témže roce, dosud vedl juniorský tým Jihlavy. Pro syna v únoru zesnulého úspěšného hráče i kouče Josefa Augusty půjde v Boleslavi o premiéru na postu hlavního kouče v profesionálním hokeji.

Trojnásobný mistr světa Ujčík v této sezóně rovněž působí v jihlavské Dukle, když je asistentem kouče Petra Vlka u seniorského týmu, který aktuálně bojuje v baráži o postup do nejvyšší soutěže. Stejně jako Augusta, jemuž dělal u jihlavské juniorky asistenta, zažije Ujčík trenérskou premiéru na extraligové scéně.

Slovák Žabka si roli asistent v Boleslavi vyzkoušel už v této sezóně, když v prosinci nahradil odvolaného Mariana Jelínka. "Dala se tu dohromady dobrá parta lidí, mám kolem sebe kluky, které znám, a se kterými mám stejné názory na věc. To všechno mi hodně pomůže. Taky jsou mi sympatické a blízké cíle samotného klubu, který je dle mého názoru v super kondici," míní Augusta.

František Výborný skončil na střídačce Boleslavi po pěti letech. Za tu dobu pomohl Středočechům k návratu do extraligy a pak byl podepsán pod jeho největšími úspěchy. V roce 2015 si Středočeši zahráli čtvrtfinále, o rok později dokonce dokráčeli až do semifinále, díky čemuž si v této sezóně mohli premiérově zahrát Ligu mistrů.

Probíhající ročník však Boleslavi nevyšel podle představ a Výborný po vyřazení v předkole play off s Chomutovem střídačku opustil. V klubu však bude pokračovat jako sportovní konzultant.

„Franta Výborný tady odvedl obrovský kus práce, a dá se tak říct, že mi připravil úžasné pole působnosti. Podle mě je to jeden z nejlepších trenérů současnosti a beru jako obrovskou čest, že můžu jít v jeho šlépějích," plánuje si Augusta, jenž čtvrtým rokem působí jako asistent i u reprezentační osmnáctky. Po mistrovství světa, které na Slovensku startuje v pátek však u ní skončí a bude se výhradně věnovat práci pro Boleslav.

Nebyla to však jediná změna po vyřazení v předkole. Na pozici sportovního manažera po roce skončil i Výborného syn David, jehož nahradí Luděk Bukač mladší.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec