Hlavní obsah

Jihlava ovládla nájezdy. Jihočeši udeřili v prodloužení

Aktualizováno

Jihlava v baráži o hokejovou extraligu zdolala Pardubice 4:3 po nájezdech. České Budějovice vyhrály nad Karlovými Vary 2:1 po prodloužení. Na postupových pozicích se tak nadále drží prvoligové celky. Tým z Vysočiny vede o skóre před Jihočechy, Pardubice jsou s dvoubodovou ztrátou třetí. V neděli bude baráž pokračovat 9. kolem, v němž Karlovy Vary přivítají pardubické Dynamo a Jihlava vyzve České Budějovice.

Foto: Libor Plíhal, ČTK

Radost jihlavských hráčů po vstřelené brance proti Pardubicím.

Článek
Fotogalerie

Dukla po dvou porážkách na ledě Pardubic a Karlových Varů sice ztratila tříbrankové vedení nad Východočechy, nakonec však Dynamo porazila po samostatných nájezdech. Dukla tak i ve čtvrtém domácím zápase v boji o návrat mezi elitu získala dva body. Nájezdy rozhodl Filip Seman.

Ten mohl rozhodnout už v posledních vteřinách prodloužení, ale sám proti Růžičkovi se neprosadil. Domácí to ale mrzet nemuselo, druhý bod nakonec přesto získali. Růžičku v nájezdech překonali Seman a Zeman, Tomášek a Sýkora na druhé straně neuspěli.

Západočeši vedli v Českých Budějovicích od 43. minuty po trefě Jakuba Fleka, ale hned za šestnáct sekund srovnal Tomáš Vak. Ve třetí minutě prodloužení rozhodl v přesilovce Miloslav Čermák. Motor v baráži poprvé zvítězil doma a odskočil Energii ve vyrovnané tabulce na rozdíl dvou bodů.

Vary přitom v závěru normáln í hrací doby získávaly převahu a v 58. minutě při hře čtyři na čtyři dostaly obrovskou šanci rozhodnout. Rozhodčí vyloučil Vaka za zdržování hry posunutím hole, ale domácí se ve třech ubránili. V prodloužení naopak při Mikulíkově trestu získaly možnost vstřelit vítězný gól domácí. Čermák z mezikruží trefil horní roh.

Baráž o hokejovou extraligu - 8. kolo:
Jihlava - Pardubice 4:3 po  nájezdech
Branky: 24. a 35. Jiránek, 14. Seman, rozh. nájezd Seman - 42. Ovčáčik, 42. P. Sýkora, 46. M. Trončinský.
České Budějovice - Karlovy Vary 2:1 po prodloužení
Branky: 43. Vak, 63. Čermák - 43. Flek.
Tabulka po osmém kole:
1.Jihlava8150220:1913
2.České Budějovice8312216:1713
3.Pardubice8213223:2311
4.Karlovy Vary8213221:2111

Reklama