Hlavní obsah

'Bláznivý' Francouz si troufá na grandslamovou trofej

PAŘÍŽ

Mnozí o něm říkají, že je blázen, ale Francouz Nicolas Coutelot to myslí vážně. Ač letos nevyhrál na tenisových turnajích ATP Tour ještě ani zápas, na grandslamovém French Open si troufá na titul. Z kvalifikace už postoupil do třetího kola a o postup do osmifinále se utká s krajanem Arnaudem Clémentem.

Foto: Novinky

DEFAULT TITLE

Článek

Šestadvacetiletý Coutelot je jediným postupujícím z kvalifikace ve dvouhrách mužů i žen, který v Paříži 'přežil' druhé kolo. V prvním zdolal Itala Davida Sanguinettiho a v druhém nečekaně vyřadil loňského finalistu Wimbledonu Davida Nalbandiana z Argentiny. Na 208. hráče žebříčku ATP pro nasazování do turnajů to není špatné. Zvláště když v letošním roce na dvou turnajích okruhu ATP prohrál v prvním kole a pak už hrál jen dva challengery. "Nikoho se nebojím, z žádného soupeře nemám strach," prohlásil Coutelot po výhře nad Nalbandianem.

Rodák ze Štrasburku má v Paříži velké plány. "Bylo by neuvěřitelné, kdybych vydržel až do konce. Když tvrdím, že můžu vyhrát French Open, tak si lidé myslí, že jsem šílený. Dobře, jak chcete. Jsem ztřeštěný," smál se.

I když Coutelot příští zápas prohraje, vydělá 40.800 dolarů. To je mnohem více než jeho průměrný roční výdělek na tenisových odměnách od roku 1995. Doposud tenisem získal 289.825 dolarů. "Pořád platím nějaké účty a daně," posteskl si Francouz. "Lidé si obecně myslí, že všichni tenisté mají porsche, ale jděte se podívat na parkoviště a budete se divit, v čem jezdím," řekl Coutelot.

Málem si vjeli do vlasů

Nad Nalbandianem vyhrál první pětisetový zápas kariéry. Na dvorci se mu svíral žaludek, měl zimnici, ale předvedl výborný tenis. Po utkání na sebe s Argentincem křičeli u sítě a zdálo se, že si snad vjedou do vlasů. Důvod? Coutelot nabádal rozhodčího, aby dal soupeři varování, protože ten vzteky lámal rakety.

"Jen jsem se ptal sudího, aby mi dal vědět, kolik jich může zlomit, že se taky pobavím," uvedl Coutelot. Hádku s Nalbandianem nebral vážně. "Nic proti němu nemám. Jsme dobří přátelé a myslím, že mi rozuměl. Nechtěl, abych pro něj žádal varování," dodal.

V třetím kole Coutelot nastoupí proti kamarádovi z dětství Clémentovi. Ten toho mezi dospělými dokázal více než Coutelot, ale ve škole tomu bylo jinak. "Tenkrát to moc neuměl. Pořád prohrával 6:1, 6:1 a strašně ho to štvalo," připomněl Coutelot, ale dobře věděl, že na Roland Garros to tak snadné mít nebude.

Reklama

Související témata: