Hlavní obsah

Kdo si místo nevybojuje, v Třinci nebude, říká Varaďa, kterému v létě pomůže i Bonk

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Pozici asistenta ještě vyřešenou nemá, o podobě kádru pro novou sezónu už ale začíná mít nový kouč Třince Václav Varaďa pomalu jasno. Počítá s Jakubem Petružálkem i s Jiřím Polanským, který kvůli sporům s trenérem Kýhosem musel z Třince v průběhu sezóny odejít. „S Kubou jsem mluvil hned první den, co jsem byl potvrzen v roli hlavního kouče Třince. Chci ho v týmu a věřím, že má potenciál tenhle tým vést. Projevil zájem pokračovat a já věřím, že dodrží platnou smlouvu," řekl Varaďa.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Novým trenérem hokejistů Třince se stal bývalý útočník Václav Varaďa.

Článek

Kufry si do nového angažmá naopak mohou balit obránce Nosek (Zlín) a útočníci Kreps (zájem má Litvínov), Jašek a hráči, kteří v závěru sezóny v Třinci hostovali Klimenta, Redenbach (oba Pardubice) a Netík (Sparta). „Především odchod Lukáše Jaška mě mrzí, protože jsem přesvědčený, že je to jeden z nejtalentovanějších útočníků, kteří v Třinci byli. Vynaložil jsem všechno úsilí, aby se rozhodl pro náš klub, ale je dospělý a já mu přeju, ať se mu daří," řekl Varaďa.

Otazník visí nad dalším působením amerického hokejisty Kanea, jenž sice dostal od Třince nabídku, nicméně odletěl do zámoří, aniž by ji podepsal. Jistotu nemá ani kapitán Irgl. Ten sice nedávno podepsal v Třinci novou dvouletou smlouvu, své místo si ale musí podle Varadi vybojovat stejně jako všichni ostatní.

„Zbyněk dostane šanci si svou pozici obhájit. Chci mít na soupisce dvaadvacet hráčů a každý z nich bude mít svou roli. Ti, co se tam neprobojují, v týmu nebudou. V hlavě už mám představu, jak by mohly být ty čtyři pětky složené a Zbyněk se pohybuje někde na hraně," upozornil Varaďa, jenž si pro letní přípravu domluvil zajímavou posilu realizačního týmu. S přípravou mu pomůže spoluhráč z Třince i reprezentace Radek Bonk, který žije s rodinou v Kanadě.

„Kontaktoval jsem ho s nabídkou dělat mi asistenta, ale u našeho rozhovoru byla i jeho manželka Jill a hned reagovala, že Radek nikam nejede," smál se ve středu 41letý Varaďa. „Jsme velcí kamarádi, Radek má třinecké srdce a domluvili jsme se, v létě přijede na necelé dva měsíce domů a na startu našeho nového týmu se bude podílet. Povede individuální a dovednostní tréninky. Moc se na tu spolupráci těším," prozradil třinecký kouč.

Úspěšný mládežnický trenér už nebude pokračovat v roli trenéra reprezentační osmnáctky, od reprezentace byl ale úplně odejít neměl. V příštím týdnu by měl být potvrzen do role hlavního kouče výběru do 19 let.

„Zájem, abych pokračoval, byl, ale práce u osmnáctky by nešla s klubovými povinnostmi časově skloubit. U devatenáctky jsou jen asi tři akce za rok, navíc můžu pokračovat v práci s kluky ročníku 1999, kteří se nedostanou do dvacítek. V klubu jsem v tomhle směru dostal zelenou," naznačil Varaďa, že by u mládeže rád alespoň takto zůstal.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice