Hlavní obsah

Obránce Zdráhal je první posilou extraligového nováčka z Jihlavy

Jihlava

Hokejový obránce Jan Zdráhal se stal první posilou extraligového nováčka z Jihlavy. Pětadvacetiletý rodák z Dvora Králové nad Labem, který v uplynulé sezoně hostoval z Pardubic v prvoligové Třebíči, uzavřel s Duklou roční smlouvu s další dvouletou opcí.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Jihlavy zdraví fanoušky po utkání v Pardubicích.

Článek

"Doplňování týmu jsme začali od obrany, to vidíme jako nejdůležitější. Honzu Zdráhala jsme chtěli už na závěr sezóny. Tenkrát nám ho neuvolnili. Podařilo se to až nyní," řekl klubovému webu jednatel Jihlavy Bedřich Ščerban.

Zdráhal si v uplynulé sezóně druhé nejvyšší soutěže v 55 zápasech včetně play off připsal 24 bodů za sedm branek a 17 asistencí. V extralize má na kontě z předešlých čtyř sezón 53 utkání za Pardubice a tři přihrávky.

Dukla se v minulých dnech dohodla na prodloužení kontraktů s útočníky Josefem Skořepou, Radkem Hubáčkem a Tomášem Jiránkem, který na závěr sezóny hostoval v Dukle z Mladé Boleslavi. Tam naopak odešel obránce Jiří Říha a brankář Miroslav Svoboda zamířil do Plzně.

Dukla se z úspěšného postupového kádru rozloučila také s obránci Filipem Dundáčkem, Tomášem Kalábem a útočníky Davidem Březinou a Lukášem Jíchou. Z jihlavského hostování se vrátili do svých klubů Patrik Danišovský, Aleš Jergl (oba Olomouc) a Šimon Szathmáry (Chomutov).

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec