Hlavní obsah

Furch bude pokračovat v Omsku, dohodl se na dvouleté smlouvě

Omsk

Brankář české hokejové reprezentace Dominik Furch bude nadále působit v Kontinentální lize v dresu Omsku. Sedmadvacetiletý člen kádru pro mistrovství světa v Paříži a Kolíně nad Rýnem se dohodl s Avangardem na prodloužení smlouvy na další dvě sezony. Uvedly to oficiální internetové stránky ruského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dominik Furch přichází na sraz hokejové reprezentace v Plzni.

Článek

"Zvažovali jsme různé varianty a došli jsme k rozhodnutí, že nejlepší jak pro Dominika, tak i pro Avangard bude pokračování spolupráce. Ukázal během dvou sezón stabilní formu a fanoušci Omsku si jej zamilovali," řekl webu generální manažer Omsku Viktor Šalajev.

Bývalá opora Slavie Furch přišel do Omsku v roce 2015 po sestupu Pražanů z extraligy. Následně debutoval v české reprezentaci a pak i na loňském mistrovství světa v Moskvě.

V této sezóně KHL odchytal Furch v základní části 53 utkání s průměrem 1,98 obdržené branky na zápas, s úspěšností zákroků 92,7 procenta a dvakrát udržel čisté konto. V play off měl ve 12 duelech průměr 1,91 gólu na utkání, úspěšnost 92,2 procenta a jednou vychytal nulu.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín