Hlavní obsah

Odešla nám velká jména, ale začíná nová cesta, říká liberecký útočník Bartovič

Liberec

Útočník Milan Bartovič je momentálně nejstarším hráčem v kádru hokejového vicemistra z Liberce. V dubnu oslavil šestatřicáté narozeniny, a nejen kvůli nesmírným zkušenostem, ale i herním kvalitám by měl i nadále patřit k hlavním ofenzivním tahounům Bílých Tygrů. „Chceme znovu spoléhat na kolektivní výkony a partu,“ říká Bartovič na prahu letní přípravy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Pöpperle na archivním snímku padá do střely Milana Bartoviče z Liberce.

Článek

Jak vnímáte liberecké loučení vašich krajanů Jána Lašáka a Branka Radivojeviče, kteří se nyní vracejí na Slovensko?

Z Liberce odešli špičkoví hráči, velká jména. A pro mě to jsou i blízcí kamarádi. S  Radivojevičem jsem vyrůstal odmala v Trenčíně, Jánko Lašák je skvělý gólman.

Bude jejich absence na českém ledě oslabením i pro extraligu jako celek?

Když odejde z ligy dobrý hokejista, vždycky je to oslabení. Oba mají za sebou vynikající kariéru. Drželi laťku výkonnosti hodně vysoko a tím i renomé extraligy. Ale začíná nová cesta, na kterou je třeba se těšit. Takový je hokejový život.

Jak se vám jeví současný liberecký kádr?

Jsou tady mladí hráči a nelze je brát, že jsou nezkušení. Například Dominik Lakatoš a Honza Ordoš dostali v minulé sezóně šanci a chopili se jí výborně. Takže bych se toho nebál. Víme, co nás táhlo loni. Tedy kolektivní výkony a parta. A mladí mají příležitost znovu se ukázat, prosadit se a navázat na minulou sezónu.

Bílé Tygry čeká od srpna opět Liga mistrů. Co o ní soudíte?

Očekáváme zajímavé soupeře. Je mezi nimi i švédské Växjö. Během kariéry jsem hrál i ve švédské lize, a vím, jak je kvalitní. Nastoupíme proti týmu z elitní soutěže novopečených mistrů světa.

Sledoval jste finále světového šampionátu Kanada - Švédsko?

Švédové měli na mistrovství světa výborný tým. A to, že získali zlato, není pro mě senzací.

Reklama