Hlavní obsah

Skvělá organizace, špičkové zázemí i trenéři, chválí nová posila Jašek hokejový Liberec

Liberec

Zatím nejznámější posilou libereckých hokejistů před novou sezónou je někdejší reprezentační obránce Ladislav Šmíd, který strávil řadu let v zámořské NHL. Do přípravy se zapojí v pondělí 5. června. Ale už od poloviny května je v kádru Bílých Tygrů devatenáctiletý útočník Lukáš Jašek z Třince. „Chci zabojovat o místo a vím, že záleží jen na mně, jak se v Liberci prosadím,“ říká Jašek ke svému přesunu do týmu vicemistra.

Foto: Josef Pešout, Právo

Lukáš Jašek, nová akvizice hokejových vicemistrů z Liberce.

Článek

Jakou máte v novém působišti motivaci?

Významnou roli v klubu i týmu hraje pan trenér Filip Pešán. To byl jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl pro Liberec.

Co jste dosud věděl o libereckém hokeji?

Nikdy jsem neslyšel na Liberec špatné slovo. Bílí Tygři získali v roce 2016 mistrovský titul, letos na jaře vybojovali stříbro. To hovoří za vše. Mladší kluky navíc znám, což mi pomohlo k prvotní adaptaci. Je tady skvělá hokejová organizace, vynikající zázemí, špičkoví trenéři.

Třinec skončil v minulém ročníku extraligy druhý po základní části právě za Libercem a pak vypadl senzačně ve čtvrtfinále s Chomutovem. Jak na období strávené v kádru Ocelářů vzpomínáte?

V Třinci jsou stejně velké ambice jako v Liberci. Vím, že Oceláře nyní převzal nový trenér Václav Varaďa a musím přiznat, že mě taky kontaktoval. V každém extraligovém klubu jsou na hráče vyvíjeny tlaky. Poznal jsem to v Třinci, kde jsem strávil prakticky celou svou dosavadní hráčskou kariéru.

Z Liberce naopak zamířil útočník Vladimír Svačina po hostování zpátky do Třince.

Nějak jsme se minuli a vůbec jsem s ním nemluvil.

S jakým předsevzetím absolvujete v Liberci letní přípravu?

Je to pro mě nový impuls. Těším se na příští sezónu a bude záležet na mě, jak budu pracovat v přípravě i na ledě. Trenéři říkali, že každý má šanci zabojovat o místo v sestavě. Kromě extraligy nás čeká i Liga mistrů, takže hokejoví fanoušci v Liberci budou mít dostatek příležitostí, aby nás podpořili.

Reklama

Související témata: