Hlavní obsah

Jsem připraven na jakoukoli roli v týmu, říká litvínovský obránce Dietz po příchodu z Hradce Králové

Litvínov

S vizitkou hráče, který v minulé sezóně získal extraligový bronz s Hradcem Králové, zamířil do Litvínova hokejový obránce Stanislav Dietz. A to zrovna v době, kdy severočeský tým opustila řada opor včetně tří beků. „Je to velká ztráta, ale nepřišel jsem proto, abych hrál skupinu play out. Spokojím se jen s play off, což je po zkušenostech z Hradce úplně jiná soutěž,“ řekl Dietz v rozhovoru pro Sport.cz o svých litvínovských představách.

Foto: Právo

Stanislav Dietz

Článek

Jak si ceníte třetího místa Mountfieldu Hradec Králové v minulém ročníku extraligy?

Hodně si toho vážím. Ale během čtvrtfinálové série s Litvínovem jsme si říkali, že máme na víc. Semifinálové vyřazení od Komety Brno bylo zpočátku pochopitelně zklamáním, s odstupem času to už vnímáme jako úspěch. To, že nás zastavil právě pozdější mistr z Brna, je pro Hradec možná trochu útěcha. Kometa si ale titul zasloužila, byla urputnější.

Co vás vedlo k odchodu z východočeského klubu?

Sezóna se mi povedla, pokud jde o kanadské bodování. Přesto jsem se snažil jít pryč a požádal vedení, jestli bych mohl odejít. A vyšlo to.

Jenže jste přišel do týmu, který hodně oslabil kádr. V Litvínově už nejsou brankář Janus (Slovan Bratislava v KHL), obránci Pavlík (Hradec Králové), Pavelka (Sparta), Frolo (Vsetín), útočníci Robin Hanzl (Nižněkamsk v KHL), Martynek (Frýdek-Místek).

Někde jsem četl, že bych měl nahradit Filipa Pavlíka s Tomášem Pavelkou. Oba najednou zastoupit prostě nejde (úsměv). Ale budu se snažit, abych by platný jako tito dva klíčoví borci.

Překvapil vás odchod Robina Hanzla?

Byl jsem s ním v reprezentaci na listopadovém turnaji Karjala Cup ve Finsku. Robin měl skvělou sezónu završenou startem na mistrovství světa. Dalo se očekávat, že po skončení smlouvy může pro něj přijít nabídka z ciziny. Přijal ji a v Litvínově mu to všichni přejí, jak jsem poznal od kluků a jeho nyní už bývalých spoluhráčů.

Mohl byste mít pozici v první obranné dvojici?

To mi nikdo neříkal (úsměv). V letní přípravě máme jiné starosti. Můžeme se o něčem pobavit, až půjdeme na led. Jsem připraven vzít jakoukoliv roli. Čím důležitější bude, tím pro mě lépe.

Jak trávíte v Litvínově volné chvíle?

Dojdeme si s partnerkou posedět na kávu, podíváme se i na nákupy v Praze. Je to z Litvínova hodinka cesty, takže v pohodě. Taky zařizujeme litvínovský byt po Rosťovi Martynkovi. V okolí Litvínova jsou hezká místa, Krušné hory. Najde se spousta pěkných možností na výlety.

Už jste si udělal první představu o litvínovském kádru pro příští sezónu?

Na fotbalovém hřišti při doplňkových sportech nepoznáte, jak na tom kdo je. Je na vedení klubu, aby se mužstvo ještě doplnilo. Ale všiml jsem si, že jádro tvoří osobnosti jako Viktor Hübl, František Lukeš a všichni drží při sobě. Panuje tady kamarádské prostředí. Zatím mám jen pozitivní dojmy. Až dlouhá sezóna ukáže pravou tvář týmu. Rád bych se dostal do play off.

Reklama