Hlavní obsah

Liberecký kouč o Šmídovi: Je nekompromisní a tvrdý válečník, nástupcem Šimka ale není

Liberec

Nad přípravou libereckých hokejistů už od pondělí dohlíží i hlavní trenér a sportovní manažer klubu Filip Pešán. V kabině čerstvě přivítal i čtvrtou letní posilu Martina Bakoše, který se pod Ještěd vrátil po roční anabázi v čínském Kunlunu. "Kádr je hotový," hlásil devětatřicetiletý kouč, jenž si v minulých dnech užil dovolenou v Americe.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký kouč Filip Pešán na střídačce.

Článek

Jak jste si odpočinul od hokeje?

Snažil jsem se v Americe co nejvíc věnovat rodině. Trochu jsem dovolenou spojil i s pracovním pobytem. Měl jsem tam nějaké schůzky, pár telefonátů, ale ta pravá Amerika (je pozvaný na kemp New York Rangers) mě čeká teprve na konci června. Teď to byla z větší části dovolená.

Skládal jste i kádr pro příští sezónu. Má už finální podobu?

Je hotový a nevím, co by se muselo stát, aby někdo další do kádru přišel. Hodně očekávám od mladých hráčů a těším se na to, až ty role, které jsme jim s kolegy přichystali, začnou naplňovat.

Těší vás návrat Martina Bakoše?

Jsem moc rád, že se mi s Martinem podařilo domluvit. Sice očekávám hodně moc od Lukáše Jaška, hrozně bych chtěl, aby dal letos spoustu gólů, ale nechtěl jsem na něj jako jediného praváka v prvních dvou třech útocích házet veškerou zodpovědnost. Přišlo mi to jako velké sousto.

Romana Willa doplnil v liberecké brance talentovaný Aleš Stezka. Jaká bude omlazená gólmanská dvojice?

Musím říct, že Jánko Lašák byl nejen vynikající gólman, ale i ikona v šatně. Po této stránce nám bude velmi chybět. Roman Will je ale skvělý a na svůj věk i zkušený brankář. Věřím, že s Alešem Stezkou vytvoří výbornou dvojici. Nebojím se, že můžeme mít nejmladší gólmany v lize.

Jak se rodil návrat Ladislava Šmída do Liberce?

Bavil jsem se s ním v loňské sezóně, kdy tady s námi strávil nějaký čas, jakou má představu o budoucnosti. Říkal mi, že je možnost, že po jejím skončení by se vrátil zpátky do Česka. A dodal, že jediný klub, který ho zajímá, je Liberec. Už tehdy se tedy začala rodit případná spolupráce.

Jakou roli bude mít v týmu?

Potřebujeme hráče jeho typu, jeho ražení, osobnost do kabiny. Na ledě je nekompromisní a tvrdý válečník. To jsou věci, které nám přijdou vhod hlavně v play off. Bude jedním z hlavních lídrů mužstva, ale není nástupcem Radima Šimka. Tam vidím jiná jména, kteří by měli převzít Radimovu roli.

Řešil jste i kádr Benátek. Dojde tam k nějaké změně?

Ukončíme spolupráci s Mladou Boleslaví a Spartou, protože odchovanců a mladých hráčů máme v organizaci teď spoustu. Hlásí se nám i talentovaní hráči, kteří chtějí projít naším klubem. Budeme sázet na vlastní hráče, možná je doplníme některými hráči z projektu Českého svazu ledního hokeje. Novým trenérem se stal Jiří Kudrna. Myslím, že spolupráce bude ještě lepší než v minulých letech.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články