Hlavní obsah

Před Ligou mistrů už nemáme na co čekat, těší se liberecký brankář Will na vstup do sezóny

Liberec

Hokejový brankář Roman Will po loňském stříbrném umístění libereckých Bílých Tygrů v extralize vstupuje do své druhé sezóny v podještědském klubu. Je zase o rok zkušenější a zvyká si na zásadní novinku. Už nebude tvořit brankářský tandem s uznávanou osobností Jánem Lašákem, ale s mladým Alešem Stezkou. „Vnímám změnu, ale to patří k hokejovému životu,“ uvažuje Will v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Roman Will

Článek

Hodně jste si pochvaloval spolupráci s Jánem Lašákem. Jak berete fakt, že už není v libereckém kádru?

Samozřejmě je poznat, že taková persona chybí. Platí to i o našem dosavadním kapitánovi Branko Radivojevičovi. Jsou to velcí hráči, kteří z Liberce odešli. Jsou tady však kluci, kteří to vezmou za ně. To je hokejový život, že někdo skončí a někdo jiný přijde. Musíme se poprat o výsledky a poradit si i bez Jánka a Branka.

Mohl byste se stát brankářskou jedničkou?

Takhle to neberu, jestli jsem jednička nebo dvojka. Tvoříme tandem s Alešem Stezkou a teprve se uvidí, kdo bude chytat. Oba jsme z Třemošné, známe se a vycházíme spolu dobře.

Už v pátek 28. července vás čeká první přípravný zápas s pražskou Spartou. Jak se těšíte?

Jsme nažhavení na každé utkání i v přípravě. Letos stihneme jen tři a pak už přijde na řadu Liga mistrů. Nemáme na co čekat. I když hrajeme se Spartou od jedenácti hodin dopoledne, pořád je to Sparta a každý chce vyhrát. Chceme dobře odstartovat do sezóny a hodláme s tím začít už v přípravě.

Zmínil jste Ligu mistrů. Uvažoval jste už o soupeřích, a tudíž i libereckých ambicích?

Myslím, že naše příprava spěje k dobré úrovni a náš současný tým se může měřit se silnými protivníky. Ve skupině jsou Växjö a Davos a nesmíme zapomenout ani na celek z Británie. Prvně dva jmenované kluby patří k top v Evropě. Věříme, že s nimi můžeme bojovat o postupové pozice do další fáze. Tím neříkám, že britský soupeř je tam jen do počtu. Ale matematika v soutěži je jasná, je nutné skončit do druhého místa.

V obraně vám už ale ani v Lize mistrů nepomohou Radim Šimek a Ondřej Vitásek, kteří odešli do zahraničí.

Kluci budou chybět, ale šanci dostanou třeba Pyrochta s Plutnarem. Hráči, kteří mohou být dalšími Šimky a Vitásky. A pak je tady Láďa Šmíd s nesmírnými zkušenostmi ze zámoří. Už teď je vidět, že má v hlavě kanadské myšlení. A snaží se jej přetáhnout k nám. Je super, že s ním můžeme pracovat.

Do Plzně se vrátil útočník Petr Straka, vás kamarád...

Oba jsme v Plzni vychodili společně základní školu. Vím, že se nyní vrátil ze zámoří po osmi letech. Občas jsme se potkávali, setkávají se i naši otcové. Vídáváme se v létě. A těším se, až si zahrajeme proti sobě (úsměv).

Reklama

Související témata: