Hlavní obsah

Mistr světa Vampola skončil v Mladé Boleslavi

Zkušený útočník Petr Vampola už nebude v hokejové extralize oblékat dres Mladé Boleslavi. Přestože měl mistr světa z roku 2010 v klubu platnou smlouvu, obě strany se podle webu Středočechů domluvily na ukončení spolupráce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Vampola (vlevo) při oslavách světového zlata

Článek

"Nad celou situací jsme s Petrem několikrát seděli a rozebírali ji ze všech stran. Nakonec jsme dospěli k tomu, že nejlepším řešením bude hráčskou smlouvu ukončit, a tak se nakonec i stalo. Petrovi děkujeme za všechnu práci, kterou pro klub odvedl," uvedl generální manažer Jan Tůma.

Trojnásobný extraligový šampión se Vsetínem (2001), Plzní (2013) a Libercem (2016) přišel do Mladé Boleslavi před rokem a měl být jedním z tahounů, ale postupně ztrácel důvěru trenérů a propadal se sestavou. Jeho pověsti neprospělo ani několik disciplinárních trestů za simulování.

Mužstvo převzali noví trenéři v čele s Patrikem Augustou. Přesto se před nadcházející sezonou dozvěděl, že pro něho Bruslařský klub nemá místo v prvních dvou útočných formacích. Vampola připustil, že kromě varianty odchodu by mohl ve svých pětatřiceti letech dokonce ukončit kariéru.

Držitel zlata a bronzu z MS, jenž v kariéře okusil také Kontinentální ligu a nejvyšší soutěže ve Švédsku a Švýcarsku, odehrál v minulé sezoně za Mladou Boleslav 46 utkání základní části a připsal si 23 bodů za devět gólů a 14 asistencí. V pěti duelech vyřazovacích bojů přidal branku a nahrávku.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice