Hlavní obsah

Liberec - Sparta 3:4 PPSparta šetřila své opory, i díky zlínské posile ale souboj s vicemistrem otočila

Praha
Aktualizováno

Po hokejistech Pardubic začínají s přípravnými utkání na novou sezónu i další extraligové týmy. Vicemistr z Liberce na domácím ledě nedotáhl nadějně rozehraný zápas se Spartou do úspěšného konce a Pražanům nakonec podlehl 3:4 po prodloužení. Zcela shodným výsledkem porazil Chomutov účastníka Kontinentální ligy Jekatěrinburg.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

O puk boují útočník Sparty Lukáš Klimek (vlevo) a liberecký obránce Adam Jánošík.

Článek
Fotogalerie

Zatímco Bílí Tygři nasadili do zápasu takřka kompletní kádr, Pražané už dopředu avizovali, že některé své opory v čele s kapitánem Hlinkou nebo dalšími útočníky Vránou, Pechem či Kumstátem nechají odpočívat. Příležitost tak dostala řada mladíků, kteří se na startu přípravy snaží trenéra Kalouse přesvědčit, že si zaslouží místo v kádru.

Liberec si v první třetině vypracoval dvoubrankový náskok, když nejprve uspěl dorážející Lukáš Krenželok a poté Plutnar potrestal chybnou rozehrávku gólmana Honzíka, sparťanské posily z Karlových Varů. Sparta však ve druhém a třetím dějství zásluhou Uhra a akvizice ze Zlína Říčky srovnala.

Vedení vrátil Severočechům zkušený obránce Ladislav Šmíd, který do Liberce přišel poté, co celou uplynulou sezónu vynechal kvůli potížím s krkem. I na trefu beka, jenž v NHL odehrál téměř 600 zápasů, však sparťané našli odpověď, z dorážky si na gólmana Willa přišel Smejkal. V prodloužení pak navíc hosté dokonali obrat, o jejich výhře rozhodl Černoch.

O výhře Chomutova rozhodl novic

Piráti před více než třemi tisíci diváků dobře začali, ale do vedení šel po povedené přesilovkové souhře soupeř. Vojtěch Tomeček brzy vyrovnal, když jako první propálil reprezentačního brankáře Jakuba Kováře v brance Avtomobilistu, ale Stanislav Jegoršev využil ještě před první přestávkou přesilovku a v nástupu do prostředního dějství navíc zvýšil Rok Tičar.

Krátkou přesilovku pět na tři však stihl využít Vladimír Růžička mladší a v polovině utkání si připsal třetí kanadský bod za další nahrávku, když na 3:3 vyrovnal nechytatelně od modré čáry Juraj Valach. Do konce základní hrací doby už gól nepadl, krátce před koncem prodloužení vystřelil svou druhou trefou Chomutovu výhru Tomeček, posila z Karlových Varů.

Přípravný hokejový zápas:
Liberec - Sparta 3:4 PP (2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)
Branky: 6. L. Krenželok, 14. Plutnar, 48. Šmíd – 33. Uher, 44. Říčka, 52. Smejkal, 61. Černoch.
Piráti Chomutov - Avtomobilist Jekatěrinburg 4:3 PP (1:2, 2:1, 0:0 - 1:0)
Branky: 16. a 65. V. Tomeček, 24. V. Růžička ml., 29. Valach - 12. Paré, 17. Jegoršev, 22. Tičar.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín