Hlavní obsah

Hradec Králové přišel o oporu. Odchází do Ruska

Chanty-Mansijsk

Hokejisty Hradce Králové opouští slovenský obránce Martin Štajnoch, který míří do Kontinentální ligy. Bude hrát za ruský tým Jugra Chanty-Mansijsk, který mu předložil nabídku a vedení Mountfieldu hráče uvolnilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Hradce Králové Ondřej Kacetl a Martin Štajnoch (vpravo) oslavují vítězství na ledě Sparty - ilustrační foto.

Článek

"Bylo to pro nás těžké rozhodnutí, jelikož je Martin výborný hokejista a zejména velký profesionál. Dostal však nabídku, která se nemusí opakovat a my jsme se po pečlivém zvážení všech okolností rozhodli mu nebránit," řekl pro klubový web generální manažer Aleš Kmoníček.

Šestadvacetiletý Štajnoch už KHL okusil během dlouholetého působení ve Slovanu Bratislava. Před dvěma lety přišel do extraligy a hrál za Pardubice. Loni přišel do Hradce a v základní části nevynechal ani jeden z 52 zápasů. Připsal si osm bodů za dva góly a a šest nahrávek. V 11 duelech play off nebodoval.

"Máme dohodu, že pokud by jeho tým nepostoupil do play off KHL a dostane souhlas, dohraje sezónu u nás. Stejně tak při jeho možném budoucím návratu do extraligy by měl minimálně rok působit v našem klubu, pokud budeme mít o jeho služby zájem," uvedl Kmoníček.

Mladík bude hrát v zámoří

Východočeši navíc škrtají z kádru i dalšího obránce, talentovaného Radima Šaldu, který má možnost odejít do zámořské juniorky, kde chce být více na očích tamním skautům.

"On i jeho agent vidí v tomto zámořském působení větší šanci na případný posun do NHL. Prozatím jsme souhlasili s ročním transferem a zároveň u nás hráč prodloužil svoji profesionální smlouvu, která bude pro tuto sezónu přerušena," řekl Kmoníček.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec