Hlavní obsah

Noví hráči by měli povzbudit naše ofenzivní choutky, říká před startem extraligy kouč Vítkovic Petr

Ostrava

Bez velkých změn v kádru vstoupí příští pátek na domácím ledě proti Zlínu hokejisté Vítkovic.

Foto: Aleš Krecl

Generální manažer i trenér A týmu Vítkovic Jakub Petr na střídačce.

Článek

Osmý tým minulého ročníku posílili útočníci Jakub Lev z Plzně, Rastislav Dej z Hradce Králové, odchovanec Šimon Stránský ze zámořské juniorské soutěže a obránce z Komety Brno Peter Trška.

„Musím s uspokojením konstatovat, že se nám podařilo získat hráče, o které jsme stáli. V minulé sezóně jsme byli docela úspěšní v defenzívě, ale nedařilo se nám v útoku. A to bychom i díky novým tvářím v našem týmu rádi změnili," řekl generální manažer Vítkovic a hlavní kouč A týmu Jakub Petr.

Ten se naopak rozloučil se Stanislavem Balánem (Karlovy Vary), Michaelem Vandasem (Poprad), Erikem Němcem (Znojmo), Yanem Stastnym (Lustenau) a Lukášem Kovářem (bez angažmá). „V minulé sezóně jsme dokázali dělat problémy týmům z nejvyšších pater tabulky, paradoxně jsme ale nezvládali zápasy s týmy okolo nás. A to bychom měli změnit. Věřím, že obětavost a silná defenzíva zůstane a hráči, kteří přišli povzbudí naše ofenzivní choutky. A musím s potěšením konstatovat, že v přípravě to ve hře bylo," popisoval Petr.

Realizační tým Vítkovic zůstal stejný. Petra doplňuje v roli asistenta bývalý bek Pavel Trnka. V roli konzultanta zůstává i Vladimír Vůjtek. „Bude mít stejnou pozici. V týdnu se budeme scházet a debatovat nad jeho poznatky z utkání. Bude součástí týmu tak, jako to bylo v předchozí sezóně," podotkl Petr a naznačil na co v nové sezóně Vítkovice pomýšlejí. „Loni jsem říkal, že úspěch není sprint, ale maratón. Ale i maratón má svůj cíl. Tím naším by letos mělo být posunout se zase o kus dál. Loni jsme sahali po čtvrtfinále a tentokrát bychom se do něj rádi podívali. A pokud chceme být lepší než v předešlé sezóně, musíme pod sebe dostat jeden z top týmů extraligy."

Nové začátky utkání a červené dresy

Největší změnou ve Vítkovicích je posunutí začátků utkání, kde se Vítkovice snažily vyjít vstříc fanouškům. „Ve všední dny budeme začínat v 17:30 hodin, v neděli a o svátcích v 16 hodin. Výjimkou mohou být televizní utkání," řekl výkonný ředitel klubu Petr Handl.

Další novinkou je třetí, červená sada dresů pro domácí utkání. „Není to nějaký rozmar, ale reakce na to, že i někteří naši soupeři mají modrobílou kombinaci," vysvětlil Petr. „Je to ale také připomínka největšího úspěchu klubu. Mistrovský tým z roku 1981 slavil právě v červených dresech," dodal Petr. Poprvé obléknou vítkovičtí červenou 6. října v domácím utkání s Plzní.

Reklama

Související témata: