Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic jsou na ledě bez velkých změn v sestavě

OSTRAVA

S minimálními změnami v kádru odstartovali finální část letní přípravy hokejisté ostravského celku Vítkovice Steel. Prvního tréninku na ledě se zúčastnily i všechny tři posily: znojemský útočník Milan Mikulík, havířovský forvard Filip Seman a brankář Jakub Štěpánek ze Sarezy Ostrava. Z hostování se vrátili ještě zadák David Mocek (Trenčín) a další útočník Martin Tomášek (Poprad).

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Ilustrační foto.

Článek

Také Vítkovičtí otestovali kvalitu ledové plochy v ČEZ Aréně už v neděli, ačkoli začít měli až dnes. "Měli jsme mít jenom dobrovolný trénink, ale na poslední chvíli jsme se dohodli, že začneme o den dřív, protože led už nemusel být tak ideální jako v neděli," vysvětlil Miloš Holaň, který mužstvo premiérově povede jako hlavní trenér.

S výjimkou Mikulíka a Semana tvoří vítkovický kádr v podstatě staří známí. Nákupy nejsou v plánu, na záskok do začátku přípravy přišli ze sousední prvoligové Sarezy jen útočníci Milan Baranyk s Petrem Valušiakem.

"Kvalitních hokejistů je strašně málo, a když, tak jsou zase příliš drazí. Pokud někdo přijde, maximálně jeden hráč. Jinak je podoba kádru v podstatě definitivní," podotkl Holaň, který ze soupisky osmadvaceti mužů vyřadí jen několik mladíků.

Mužstvo opustili obránci Radek Philipp (Ufa), Roman Polák (St. Louis) a útočníci Jakub Hulva (Ústí nad Labem), Tomáš Káňa (zámoří), Marek Uram (Slovan Bratislava) a Vladimír Vůjtek.

Program přípravných zápasů:
28. července:
Sareza Ostrava - Vítkovice (17:00),
1. srpna:
Vítkovice - Poprad (17:00),
2. srpna:
Vítkovice - Liptovský Mikuláš (17:00),
4. srpna:
Vítkovice - Košice (17:00),
8. srpna:
Vítkovice - Třinec (17:00),
11. srpna:
Skalica - Vítkovice (17:00),
15. srpna:
Vítkovice - Zlín (17:00),
17. srpna:
Zlín - Vítkovice (17:00),
24. až 26. srpna:
Tatranský pohár v Popradu (Wolfsburg, Košice, Švýcarsko "20"),
1. září:
Vítkovice - Rouen (17:00),
5. září:
Vítkovice - Trenčín (17:00).

Reklama

Související témata: