Hlavní obsah

Slavia zahajuje jako poslední extraligista přípravu na ledě

PRAHA

Jako poslední z čtrnáctky týmů zahájí ve středu vpodvečer přípravu na ledě na nový ročník extraligy hokejisté Slavie Praha. Jediným nováčkem v kádru trenéra a generálního manažera Vladimíra Růžičky bude slovenský obránce Tomáš Špila. Kádr úřadujícího vicemistra naopak opustila dvojice obránců Jan Novák (Kazaň), Boris Žabka (Liberec) a duo útočníků Radek Duda (Malmö) a Milan Kopecký (Litvínov).

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Ilustrační foto

Článek

Dvaadvacetiletý Špila, který působil v uplynulém ročníku ve Slovanu Bratislava, Nitře a naposledy v kanadské nižší LNAH v týmu Thetford Mines Prolab, je zatím jen na zkoušce, takže se možná Slavia obejde úplně bez posil. "Počkáme, jak bude vypadat na ledě. Máme ale plno dalších mladých hráčů," řekl Růžička na oficiálních internetových stránkách klubu.

Náhradu za odcházející hráče chce hledat ve vlastních zdrojích. Nevyšel přitom návrat bývalého slávistického beka Jan Hejdy z Ruska; mistr světa z loňska z Vídně zamířil do NHL, kde podepsal smlouvu s Edmontonem. "Já jsem byl na nějakých devadesát procent přesvědčen, že Honza do NHL odejde. Jen deset procent jsem dával tomu, že zůstane ve Slavii. Takže překvapení to pro mě nebylo," prohlásil Růžička, který se stal spolu s devíti dalšími fyzickými osobami i spolumajitelem klubu poté, co společnost Skanska CZ prodala 98 procent akcií.

Pojkar a Drtina dostanou větší šanci

V obraně tak mají dostávat větší šanci David Pojkar a Jiří Drtina, v útoku získají více času na ledě Michal Vondrka či Radek Dlouhý. "Posilování neplánujeme, to by se muselo stát něco nečekaného, například nějaké zranění. I přesto, že nám odejdou Radek Duda a Jan Novák, tak pro mne jako trenéra a generálního manažera klubu to neznamená žádné nižší cíle. Chceme i letos hrát do čtvrtého místa a v play off se dostat až do finále. Mužstvo je silné a já mu věřím," prohlásil Růžička.

Slavia dnes vyjede na led v pražském Edenu po téměř třítýdenní dovolené a naváže na suchou letní přípravu. První přípravný zápas čeká čeká slávisty v Edenu v pátek 4. srpna proti prvoligovému Havlíčkovu Brodu. Vedle pěti domácích duelů odehrají červenobílí jeden zápas v Litvínově a další tři v rámci Mercure Cupu v Norimberku od 25. do 27. srpna.

Přehled přípravných zápasů:
pátek 4. srpna: Slavia - Havlíčkův Brod (12:00),
úterý 8. srpna: Slavia - Litvínov (17:30),
pátek 11. srpna: Slavia - Norimebrk (15:00),
středa 16. srpna: Slavia - Znojmo (17:00),
pátek 18. srpna: Litvínov - Slavia (17:30),
pátek 25. srpna: Norimberk - Slavia (19:30, Mercure Cup v Norimberku),
sobota 26. srpna: Slavia - Ingolstadt (15:00, Mercure Cup v Norimberku),
neděle 27. srpna: Slavia - Kolín nad Rýnem (15:00, Mercure Cup v Norimberku),
pátek 1. září: Slavia - Chomutov (11:00).

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice