Hlavní obsah

Brno - Ml. Boleslav 2:3Mistr na kolenou. Mladá Boleslav dosáhla v Brně na první výhru v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Knotek 0 : 1
21. Zaťovič 1 : 1
45. Erat 2 : 1
52. Urban 2 : 2
56. Urban 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 3. kole extraligy na ledě mistrovského Brna 3:2 a připsali si první úspěch v nové sezóně. Své premiérové vítězství v nejvyšší soutěži slavil kouč Bruslařského klubu Patrik Augusta. Pomohl k tomu výrazně útočník Tomáš Urban, který vstřelil dva góly a připsal si jednu asistenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský útočník Tomáš Urban byl největší hvězdou zápasu v Brně.

Článek

Rozhodující gól vstřelil Urban v 56. minutě v oslabení při pětiminutové přesilovce soupeře. Kometa poprvé v extralize prohrála a k úspěchu jí nepomohly ani dvě využité přesilovky.

Kometa se v duchu předcházejících domácích zápasů dostávala jen pomalu do tempa. Bojovně naladění mladoboleslavští hokejisté svého soupeře předčili hbitějším pohybem a důrazem. Postupně získali převahu, hrozili nebezpečnými akcemi.

Ve 13. minutě také převaha vyústila ve vedoucí gól. Urban unikl po pravé straně a po jeho přihrávce Knotek překonal brankáře Čiliaka. Brňané v závěru úvodní třetiny zvýšili obrátky, dostávali se častěji k zakončení. Brankář Maxwell ale všechny jejich šance zlikvidoval.

Vyrovnat se podařilo Kometě při první přesilovce hned v úvodu druhé třetiny. Nejlepší extraligový nahrávač Martin Erat si připsal už pátou asistenci, když našel na modré čáře Krejčíka, jehož střelu těsně před Maxwellem tečoval clonící Zaťovič.

Po této brance Brňané zvýšili svoje úsilí, důsledným napadáním nenechali soupeře založit protiútok. Nápor ale nezužitkovali gólově. Středočeši se ze zhruba desetiminutového útlumu probrali a domácí podržel brankář Čiliak, který chytil sólo Valského a vyřešil i několik dalších šancí protivníka.

K otočení skóre dopomohla Kometě v závěrečné třetině přesilovka. Za pouhé čtyři sekundy početní výhody po Krejčíkově přihrávce nestačil brankář Maxwell zareagovat Eratovu střelu po ledě. Svěřenci trenéra Augusty nerezignovali a rovněž v početní výhodě se podařilo v 52. minutě Urbanovi vyrovnat.

Závěr hostům zkomplikoval obránce Stříteský, který byl po faulu na Tomáše Svobodu vyloučen na pět minut a do konce utkání. Kometě se ale dlouhou přesilovku nepodařilo využít, naopak v oslabení využil chybu soupeře Urban, který posunul Mladou Boleslav k tříbodovému zisku.

3. kolo hokejové extraligy
HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 21. Zaťovič (Krejčík, M. Erat), 45. M. Erat (Krejčík, Zaťovič) - 13. T. Knotek (Urban), 52. Urban (Valský, Říha), 56. Urban. Rozhodčí: Kika, Šír - V. Hanzlík, Rampír. Vyloučení: 4:4, navíc Stříteský (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7039.
Brno: Čiliak - O. Němec, Krejčík, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, F. Král - M. Erat, J. Hruška, T. Svoboda - Vincour, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nahodil, Mallet - Haščák, Dočekal, J. Káňa. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.
Mladá Boleslav: Maxwell - Kotvan, Jan Hanzlík, Říha, Hrdinka, Stříteský, Němeček, Knot - Lenc, Klepiš, P. Musil - Valský, T. Knotek, Urban - M. Látal, Žejdl, Orsava - Martin Procházka, L. Pabiška, Pacovský. Trenéři: P. Augusta, Ujčík a Žabka.

Reklama

Související témata: