Hlavní obsah

Chomutov - Jihlava 4:3 PPNováček zlobil, Chomutov ale udržel neporazitelnost

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Mrázek 1 : 0
31. Sklenář 2 : 0
32. Žálčík 2 : 1
52. Hubáček 2 : 2
57. Seman 2 : 3
58. Růžička (trestné střílení) 3 : 3
65. Sklenář 4 : 3
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova porazili ve 4. kole extraligy Jihlavu 4:3 v prodloužení a udrželi si tak neporazitelnost v nové sezoně. Utkání rozhodl v čase 64:04 Jakub Sklenář a Piráti tak i nadále vedou tabulku. Dukla prohrála potřetí v řadě a na vítězství po šedesáti minutách nadále čeká.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Michal Vondrka z Chomutova se na archivním snímku raduje z branky v Pardubicích.

Článek

Piráti si vstup do utkání zkomplikovali rychlým vyloučením, při kterém Jihlava marně dobývala chomutovské pásmo. O chvíli později unikal Sklenář, jenž byl faulován, a tak si přesilovku zahráli také domácí. O větší rozruch před jihlavskou brankou se postaral až v šestnácté minutě Poletín, který číhal na dorážku po střele Humla. V závěru byl Růžička vyloučen na čtyři minuty, což vyrušil jihlavský Kajínek. Ve čtyřech se ani jeden celek neprosadil.

Ve zkrácené výhodě Chomutov hodně střílel, ale žádný pokus za zády brankáře Voldena neskončil. První gól utkání zaznamenal ve 25. minutě domácí Mrázek, jemuž dobře clonil Koblasa. Hosté odpověděli nebezpečnou střelou Anděla, která skončila na tyčce.

Dvougólové vedení zajistil Pirátům v polovině duelu povedenou tečí Tomica z mezikruží. Na 1:2 z pohledu Jihlavy upravil v nabídnuté přesilovce Žálčík, který se trefil mezi Lacovy betony. V samotném závěru natřikrát dorážel Sklenář, ale puk do sítě nedostal.

I do třetího dějství vstoupili Piráti oslabením, které ale bez větších problémů přečkali. Poté byl ale na čtyři minuty vyloučen Sklenář a Dukla toho využila k vyrovnání. Seman nejprve z pravého kruhu nastřelil tyčku a poté Šidlíkův pokus od modré tečoval do sítě Hubáček. V 57. minutě dokonal obrat Seman, jenž doklepl puk za bezmocného Laca. Z vedení se ale Jihlava radovala krátce, o minutu později fauloval Bryhnisveen Růžičku a chomutovský útočník z trestného střílení vyrovnal.

V prodloužení mohl rozhodnou Šidlík, ale volného prostoru nevyužil. Na druhé straně měl před sebou prázdnou bránu Koblasa, ale ani on neuspěl. Duel ukončil až Sklenář, který tečoval pod horní tyč Růžičkovu přihrávku.

4. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Dukla Jihlava 4:3 v prodl. (0:0, 2:1, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 25. J. Mrázek (Koblasa, Valach), 31. Tomica (Huml, Grman), 58. V. Růžička z trest. střílení, 65. Sklenář (V. Růžička ml., J. Mrázek) - 32. Žálčík (D. Kájínek), 52. R. Hubáček (Šidlík, Čachotský), 57. F. Seman (Čachotský). Rozhodčí: Hejduk, M. Petružálek - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 8:2. Využití: 0:2. Diváci: 4358.
Chomutov: J. Laco - Flemming, Rašner, Valach, J. Mrázek, Slovák, Dlapa, Grman - Vondrka, Huml, Tomica - Sklenář, V. Růžička ml., Koblasa - Chlouba, Skokan, Poletín - Hlava, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Jihlava: Volder - De la Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, J. Zdráhal, D. Kájínek, Ulrych - Macík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, F. Seman, Rys - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Diviš, R. Hubáček, Váňa. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Obecné informace

Reklama