Hlavní obsah

Kdo z extraligových gólmanů se mi líbí? Roman Will a já, směje se mladík

Hokejový brankář Aleš Stezka čeká na svou příležitost v extralize. Momentálně plní roli dvojky v kádru libereckých Bílých Tygrů a herní praxi nabírá v prvoligových Benátkách na Jizerou. „Jsem součástí libereckého týmu a musím mít trpělivost," řekl Stezka v rozhovoru po Sport.cz. Z extraligových gólmanů se mu líbí jeho klubový konkurent Roman Will.

Foto: Sport.cz

Mladý liberecký hokejový gólman Aleš Stezka.

Článek

V Liberci tvoříte brankářský tandem s Romanem Willem. Jak vše zatím funguje?

Máme za sebou čtyři ligová kola a myslím, že spolupráce funguje na jedničku. Spojuje nás spousta podobných názorů a trávíme spolu hodně času na zimním stadiónu.

Ještě loni působil v libereckém celku Ján Lašák. Jak těžké je zaujmout po něm místo na soupisce?

Jánko Lašák byl jedním z těch, kdo táhli tým. Stejně jako Branko Radivojevič. Zažil jsem je v letních přípravách v minulých letech, když jsem před sezónou trénoval v Liberci. Pro Bílé Tygry odvedli maximum, vyhráli titul a vybojovali druhé místo. Teď se jejich cesty s Libercem rozešly, ale to je hokej.

Překvapilo vás něco v extralize?

V přípravě jsem chytal proti Chomutovu, i když je to něco jiného než soutěž. Přesto měl zápas velkou kvalitu, rychlost. V extralize jsou hráči šikovnější a hokejově chytřejší. Ani první liga není úplně špatná. Její úroveň se zvedla a jsem jedině rád, že mohu být na střídavém startu v Benátkách.

Jak zvládáte náročný program spojený i s cestováním?

Jsem na liberecké střídačce a v dalších dnech chytám za Benátky. Je tam hodně zápasů, ale je to lepší, než pět dní trénovat a pak odchytat jedno utkání.

Bílí Tygři měli v neděli volno a nastoupí až v úterý proti Mladé Boleslavi.

Nevím, kdy se dostanu do branky. Doufám, že to bude brzy. Musím makat a nechat rozhodnutí na trenérech. Člověk má být trpělivý.

Sledujete extraligové gólmany? Co soudíte o jejich kvalitě?

Ptáte se, kdo se mi líbí? Řeknu Roman Will a já (úsměv).

Reklama

Související témata: