Hlavní obsah

Má zkušenosti z NHL, Finska i KHL. Teď Kubalík míří do Jihlavy

Aktualizováno

To je posila jako hrom! Hokejový útočník Tomáš Kubalík se po devíti letech vrací do extraligy a bude hrát za Jihlavu. Sedmadvacetiletý odchovanec Plzně v této sezóně zatím nikde nepůsobil, v minulém ročníku hrál nejprve za Slovan Bratislava v KHL a poté ve finském týmu Sport Vaasa. Teď se dohodl na spolupráci s Duklou.

Foto: Profimedia.cz

Hokejový útočník Tomáš Kubalík se po devíti letech vrací do extraligy a bude hrát za Jihlavu

Článek

Odpoledne Kubalík v Jihlavě poprvé trénoval. "Tomáš čekal na nové angažmá, byly tam nějaké varianty z Německa a Finska. Už ale nastal čas, aby padlo rozhodnutí. Když se ozvala Dukla, Tomáš souhlasil," uvedl hráčův zástupce František Tausch pro hokej.cz.

Někdejší český juniorský reprezentant Kubalík má na kontě i dva starty za seniorský národní tým. V letech 2009 až 2013 působil v zámoří a odehrál také 12 zápasů za Columbus v NHL. Před čtyřmi lety se vrátil do Evropy a hrál nejprve za Lva Praha v KHL, poté ve Finsku a v Německu.

Nyní bude mít šanci navázat na 49 extraligových startů za Plzeň, kde hraje jeho mladší bratr Dominik. "Nic by nemělo bránit tomu, aby Tomáš v pátek poprvé nastoupil za Jihlavu do utkání v Pardubicích," dodal Tausch.

Reklama

Související témata: