Hlavní obsah

Liberec je srdeční záležitostí, říká šestistovkař Derner

Liberec

Ve znamení dvou šestistovek libereckého obránce Lukáše Dernera se nesl extraligový zápas mezi hokejisty Bílých Tygrů a Mladé Boleslavi. Zkušený bek má na svém kontě šest stovek startů v extralize, v níž kromě mateřského Liberce nastupoval při dvou krátkých hostováních i za Plzeň. A stejný počet soutěžních duelů v součtu extraligy, Ligy mistrů, European Trophy a baráže absolvoval pouze v libereckém dresu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský Jan Kovář atakuje Lukáše Dernera z Liberce

Článek

„Moc si vážím toho, že mohu pořád hrát za Liberec a působím v extralize na jednom místě. Tady jsem hokejově vyrostl a klub je mou srdeční záležitostí," shrnul Derner svoje pocity.

Zajímavostí je, že v klubovém žebříčku je v počtu soutěžních startů před ním jen současný generální manažer klubu Ctibor Jech. „Trénoval mě v Liberci od třetí třídy přes dorost až po juniory, takže mu vděčím za mnohé. Ale přiznám se, že věci ohledně nějaké rekordní zápasové mety jsem nevnímal. Až teď mi je občas připomínají. Na statistiky tolik nehledím a spíš se soustřeďuji na sezónu. Už jako malý kluk jsem se chodil dívat na áčko a právě v souvislosti s těmi svými šestistovkami si užívám toho, že jsem součástí liberecké organizace," vyznal se Derner.

Další kuriozitou je fakt, že v úterý nastoupil proti celku, v němž naskočil do dospělého hokeje. „Z liberecké juniorky jsem tehdy šel do prvoligové Mladé Boleslavi. Začínal jsem tam s hokejem mezi muži a jsem rád, že ten můj „památeční" zápas vyšel zrovna na Mladou Boleslav. Už při rozbruslení mi to kluci připomínali," usmál se obránce.

Dernera těšilo vítězství 3:1. „Po prohře v Olomouci jsme se drželi taktiky a herního plánu. Výborně jsme sehráli přesilovky. Bylo to o tom, kdo vstřelí první gól. A samozřejmě jsme zápas brali jako derby, protože v Boleslavi je pořád spousta hráčů, kteří tam odešli z Liberce. Proto má derby grády," podotkl liberecký bek.

Už ve čtvrtek hrají Bílí Tygři v Třinci. „Pokusíme se přenést herní styl z domácích zápasů i na venkovní kluziště. Musíme tvrdě pracovat, aby nám to přineslo nějaké body. A abychom nalákali diváky na neděli, kdy k nám přijede Chomutov," dodal Derner.

Reklama

Související témata: