Hlavní obsah

Vítězná série Pirátů skončila! Pardubice ovládly přestřelku

mm, likSport.cz
Aktualizováno

V hokejové Tipsport extralize už není neporažených! Dosavadní vítěznou sérii Chomutova ukončily v 6. kole Vítkovice, které zvítězily 2:1 v prodloužení, a to dokonce na ledě Pirátů. Ukořistěný bod přesto stačil svěřencům trenéra Vladimíra Růžičky k udržení vedoucího postavení v tabulce, před Třincem a Plzní. Západočeši vezou výhru 3:2 v prodloužení z Mladé Boleslavi, na ledě soupeře byl úspěšný i hradecký Mountfield, který otočil zápas v Olomouci (3:1). Před svými fanoušky poprvé v novém ročníku slaví Zlín po vítězství 3:2 nad Litvínovem a zabraly i Pardubice, které přestřílely nováčka z Jihlavy 7:5.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Vítkovický útočník Radoslav Tybor střílí v prodloužení rozhodující gól za záda chomutovského brankáře Jána Laca.

Článek
Fotogalerie

Již ve čtvrtek byl předehrán zápas Třince s Libercem, Oceláři vyhráli 5:2. Kolo zakončí duel mistrovské Komety Brno se Spartou, jenž se bude dohrávat v úterý 26. září.

Dosud suverénní Chomutov okusil poprvé hořkost prohry. Na výborného Bartošáka v brance Vítkovic vypálili Piráti 28 střel, ale překonat ho dokázali jen jednou. V prodloužení se střelecké štěstí přiklonilo na stranu hostí a Tybor zajistil Ostravanům druhý bod. Chomutov přesto zůstává jediným týmem, který zatím dokázal v každém utkání bodovat.

Zlín v souboji s Litvínovem díky pohotovosti bratří Bukartsových prolomil dosavadní střeleckou mizérii před vlastním publikem a dvakrát vedl, ale hosté vždy dokázali odpovědět. První výhru Beranům v sezóně vystřelil až v čase 59:22 Pavel Kubiš.

Tucet gólů v městě perníku

Plzeň se na třetí pokus dočkala první výhry venku. V čase 62:29 rozhodl o jejím triumfu na ledě Mladé Boleslavi Milan Gulaš.

Pardubice se po třech zápasech bez bodu dočkaly první výhry na svém ledě, zatímco jihlavský nováček ani na třetí pokus venku nevyhrál. Dynamo sice v utkání ztratilo třígólový náskok, ale po divoké přestřelce nakonec slavilo. Diváci viděli celý tucet gólů!

Hradec přijel do Olomouce s děsivou vizitkou - do pátku venku ještě nebodoval, ani neskóroval! Po dvou třetinách s Hanáky prohrával 0:1, ale v závěrečné periodě vývoj utkání třemi góly dokonale otočil a po 167 minutách a 43 vteřinách ukončil neprůstřelnost domácího brankáře Branislava Konráda. Třetí výhru Mountfieldu v řadě pečetil 13 vteřin před vypršením základní hrací doby střelou do prázdné branky Jaroslav Bednář.

Hokejová Tipsport extraliga - 6. kolo:
Zlín - Litvínov 3:2
Branky: 6. Rihards Bukarts, 46. Roberts Bukarts, 60. Kubiš - 27. M. Hanzl, 57. Lukeš
Mladá Boleslav - Plzeň 2:3 v prodloužení
Branky: 7. Orsava, 58. Žejdl - 15. Kratěna, 34. D. Kubalík, 63. Gulaš
Chomutov - Vítkovice 1:2 v prodloužení
Branky: 48. J. Mrázek - 40. P. Zdráhal, 63. Tybor
Pardubice - Jihlava 7:5
Branky: 49. a 55. D. Tomášek, 3. S. Treille, 7. P. Sýkora, 10. Mojžíš, 12. J. Sýkora, 51. Kaut - 2. Žálčík, 15. R. Hubáček, 37. Seman, 42. Diviš, 58. Rys
Olomouc - Hradec Králové 1:3
Branky: 27. V. Burian - 41. Zigo, 46. Vopelka, 60. Jaroslav Bednář
Předehráno: Třinec - Liberec 5:2
Dohrávka: Brno - Sparta (26. září)

Reklama