Hlavní obsah

Kantor vytáhl v Třinci skvělý zákrok. Snad mě dají aspoň do Zlaté helmy, usmíval se gólman

Třinec

V první třetině parádním výkonem držel brankář Pavel Kantor litvínovské akcie v Třinci hodně vysoko. Útočným lavinám nabuzeného soupeře ale nakonec ani on neodolal a v předehrávce 7. kola inkasoval pět gólů. „Na body to nebylo, Třinec nás přehrál prakticky ve všem. Byli jasně lepší," vykládal po porážce 1:5 Kantor.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Pavel Kantor v brance Litvínova dělal na ledě Třince co mohl, dostal ale do 31. minuty tři branky.

Článek
Fotogalerie

Čím to bylo, že vás Třinec tak přejel. Byli jste po páteční porážce ve Zlíně unavení?

Těžko říct. Ve Zlíně jsme mohli a měli uhrát body. Dostali jsme tam sporný gól půl minuty před koncem, ale nechci říct, že nás to poznamenalo. Spíš je to tak, že Třinec hraje doma všeobecně dobře a jen to proti nám potvrdil. Hraje výborně do obrany, soupeře nepouští moc do šancí. Třikrát potvrdil, že má i výborné přesilovky, které hraje úplně v klidu. Zaslouženě vyhrál.

Za stavu 0:1 jel Viktor Hübl sám na Hrubce, ale premiérového gólu v sezóně se nedočkal. Chybí vám jeho trefy k tomu, abyste byli venku úspěšní?

My se v koncovce trápíme všichni, ne jenom Viktor. Moc gólů nedáváme. On je výborný střelec, na tréninku to je vidět. Umí dát gól ze všeho, je jen otázka času, kdy je zase začne dávat. Musíme se zvednout jako tým, pak to začne jít i jednotlivcům.

Doma jste porazili Liberec i Hradec Králové, ale venku jste zatím připsali tři porážky. Proč?

Těžko říct, venku je to horší. Ve Zlíně jsme ale měli na to bodovat, nicméně doma se nám opravdu hraje lépe. Ale to nestačí, musí se přivézt body i z venkovních hřišt, jinak to bude špatný.

V první třetině jste tam měl jeden fantastický zákrok proti střele Ondřeje Kovařčíka. Puk jste zastavil nataženou holí. Spoluhráče jste ale nevyburcoval k obratu.

No, to byla spíše náhoda. Jsem to tam strčil a on mi hokejku trefil, to se povede jednou za sezónu. V konečném součtu to ale moc nehrálo roli. Zákrok to byl pěkný, tak doufám, že mě dají aspoň do Zlaté helmy (smích).

Reklama

Související témata: