Hlavní obsah

Plzeň opět nadělila desítku. Sparta urvala výhru v Hradci. Chomutov se vrátil do čela extraligy

Praha
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga měla na programu sedmé kolo. Chomutov se po dnešku vrací do čela tabulky před Třinec. Piráti hráli v Liberci a zvítězili 4:1, Vítkovice udolaly Boleslav (3:2 SN), Brno hostilo Jihlavu (4:2), Hradec Králové vyzval Spartu (2:3), Plzeň rozstřílela Pardubice (10:2) a Olomouc v souboji o vyhnutí se poslednímu místu prohrála se Zlínem 3:4 v prodloužení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ivan Huml (druhý zleva) z Chomutova poté, co dal gól Liberci.

Článek
Fotogalerie

Liberec dosud nezískal venku ani bod, zato doma ještě neprohrál. Chomutov ale zvládl těžkou práci. I v sedmém utkání sezóny bodoval a vrátil se do čela tabulky. Za stavu 1:1 rozhodly duel po polovině třetí třetiny dvě branky Pirátů v rozmezí 20 vteřin, kdy se trefili útočníci Ivan Huml a Roman Chlouba.

Pražané zabrali po dvou vystoupeních bez bodu, v Hradci domácím ukončili sérii tří výher. Na ledě Mountfieldu uspěla Sparty potřetí za sebou, pokaždé se tak stalo jednobrankovým rozdílem. V polovině třetí třetiny rozhodl o její výhře útočník Jiří Černoch.

Plzeň i ve čtvrtém domácím zápase zvítězila, navíc podruhé během dvou týdnů dvojciferným výsledkem. Dynamo sice vedlo, ale hráči Škody ještě do první přestávky vyrovnali a o osudu utkání rozhodli pěti brankami v prostřední třetině. Hattrickem se blýskl útočník Milan Gulaš, tři body si připsali i Jaroslav Kracík (2+1) a Tomáš Mertl (1+2).

Vítkovice vyrovnaly proti Mladé Boleslavi Šimonem Stránským až v čase 59:14 při hře bez brankáře. Rozstřel rozhodl ve čtvrté sérii David Květoň.

Kometa proti Jihlavě dosáhla na první tříbodové vítězství na domácím ledě. V tomto ročníku na čtvrtý pokus. Naopak nováček z Jihlavy potvrdil, že se mu na soupeřově ledě nedaří. Po čtyřech vystoupeních má na kontě stále pouze bod. Obhájce titulu se ale o vítězství strachoval až do konce zápasu. Výhru pojistil až 83 sekund před koncem Martin Dočekal, který k výhře Brna přispěl dvěma góly.

Zlínští Berani po sérii čtyř zápasů bez bodu podruhé za sebou vyhráli, a to v Olomouci v prodloužení. V čase 60:49 rozhodl souboj celků ode dna tabulky Antonín Honejsek. Pro Hanáky šlo o druhou domácí porážku během tří dnů. Přišly navíc poté, co předtím dvakrát uspěli s čistým kontem.

Hokejová extraliga - 7. kolo:
Liberec - Chomutov 1:4
Branky: 42. Jašek - 28. Růžička, 53. Huml, 54. Chlouba, 60. Vondrka
Vítkovice - Mladá Boleslav 3:2 SN
Branky: 44. Lev, 60. Stránský, rozh. nájezd Květoň - 39. Orsava, 55. Klepiš
Plzeň  - Pardubice 10:2
Branky: 22., 31. a 53. Gulaš, 28. a 60. Kracík, 20. Kubalík, 32. Stach, 40. Sklenička, 50. Straka, 51. Kadlec - 13. Trončinský, 46. Sýkora
Olomouc  - Zlín 3:4 PP
Branky: 5. Laš, 10. Burian, 51. Ostřížek - 3. a 53. Ro. Bukarts, 42. Kubiš, 61. Honejsek
Hradec Králové  - Sparta 2:3
Branky: 15. Kukumberg, 33. Vopelka - 11. Říčka, 40. Zámorský, 51. Černoch
Brno  - Jihlava 4:2
Branky: 23. a 59. Dočekal, 8. Vincour, 11. Němec - 28. Macík, 51. Šidlík
Předehráno Třinec - Litvínov 5:1

Reklama