Hlavní obsah

Brno - Jihlava 4:2Hokejisté Brna poprvé doma naplno bodovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Vincour 1 : 0
11. Němec 2 : 0
23. Dočekal 3 : 0
28. Macík 3 : 1
51. Šidlík 3 : 2
59. Dočekal 4 : 2
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili v sedmém kole extraligy Duklu Jihlava 4:2 a na čtvrtý pokus konečně dosáhli na domácím ledě na plný bodový zisk. Naopak nováček z Jihlavy potvrdil, že se mu na soupeřově ledě nedaří. Po čtyřech vystoupeních má na kontě stále pouze bod. Obhájce titulu se ale o vítězství strachoval až do konce zápasu. Výhru pojistil až 83 sekund před koncem Martin Dočekal, který k výhře Brna přispěl dvěma góly.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Tomáš Bartejs, autor gólu Martin Dočekal a Tomáš Vincour z Brna.

Článek

V sestavě Komety už byla nová posila, bývalý reprezentační obránce Barinka, poprvé po zranění zasáhl do extraligy i kapitán Čermák. Jihlavský kouč Vlk po páteční prohře v Pardubicích přeházel útočné řady, snaha o oživení hry mu ale příliš nevyšla. Brňané diktovali od úvodních minut tempo, prosazovali se větší rychlostí i důrazem.

Úvodní gól vstřelili při první přesilové hře. Obránce Ondřej Němec si vzal kotouč, obkroužil okolo mantinelu z vlastní obranné třetiny celé kluziště a po objetí soupeřovy branky z jeho zpětné přihrávky překonal brankáře Voldena volný Vincour.

O tři minuty později Čermák našel přesnou přihrávkou na útočné modré čáře Ondřeje Němce, jenž tvrdou střelou přesně do horního růžku přidal druhou branku. V úvodu druhé třetiny navýšil Dočekal náskok Brna na rozdíl tří gólů.

Jihlava se vzchopila až při své první přesilovce. I když v ní nedala gól, dostala protivníka pod tlak a pouhé dvě sekundy po skončení početní výhody dotlačil vyražený kotouč do sítě Macík. Gólový úspěch Duklu nastartoval k větší aktivitě. Z převahy si hosté vypracovali několik střeleckých možností, postrádali ale přesnější koncovku.

Kometa se snažila i ve třetí třetině o útočnou hru, soupeře chvíli přehrávala, tlaku ale chyběla efektivita. Dukla spoléhala na protiútoky. Při jednom z nich se dostal do úniku obránce Šidlík, který snížil v 51. minutě na rozdíl jediného gólu.

Jihlava měla krůček k vyrovnání, v závěru ale nezužitkovala ani jednu ze dvou přesilovek. Naopak při hře bez brankáře potvrdil výhru Brna Dočekal.

7. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Dukla Jihlava 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Vincour (O. Němec), 11. O. Němec (L. Čermák), 23. Dočekal (Vincour), 59. Dočekal - 28. Macík (Jiránek, Suchánek), 51. Šidlík (T. Kubalík, R. Hubáček). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Jindra, Špůr. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Krejčík, Gulaši, O. Němec, Barinka, Štencel, Bartejs - Erat, J. Hruška, T. Svoboda - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, Dočekal - H. Zohorna, Nahodil, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.
Jihlava: Volden - Šidlík, J. Zdráhal, De la Rose, Suchánek, Bryhnisveen, Ulrych, Váňa - T. Kubalík, Čachotský, Rys - Macík, F. Seman, Jiránek - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Protasenja, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice